Modern kapalı duraklar çoğalıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin D-100’de toplu taşıma araçlarını kullanan yolcular için oluşturduğu modern durakların sayısı artıyor.

banner96

Modern kapalı duraklar çoğalıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin D-100’de toplu taşıma araçlarını kullanan yolcular için oluşturduğu modern durakların sayısı artıyor.

13 Aralık 2018 Perşembe 10:10
Modern kapalı duraklar çoğalıyor
banner22

Günlük hayatta yoğun bir şekilde kullanılan ve yolcu hizmetlerinin temel unsurlarından olan duraklar yenileniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen hizmetler kapsamında vatandaşların konforlu ve güvenli yolculuk yapabilmesi amacıyla duraklar modern hale getiriliyor. Bu güne kadar bin 250 modern durak vatandaşların hizmetine sunuldu.

 

1250 MODERN DURAK KURULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için önemli hizmetler hayata geçiriyor. Köprülü kavşak, üst geçit, yeni yollar gibi birçok hizmeti kente kazandıran Büyükşehir, bu noktalara modern duraklarının yapımını da ihmal etmiyor. 2018 Aralık ayı itibariyle Kocaeli genelinde gövdesi ve oturma alanları paslanmaz kromdan yapılan, camekan alanlı, arka ve yan tarafları camlı kapalı modern duraklar yolcu yoğunluğuna göre tespit edilen merkezi yerlere yerleştirildi.

 

ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu modern duraklar 36 metre uzunluğunda. Cep telefonları ve tabletler için şarj noktası bulunan modern duraklar içerisinde kent kart yükleme noktaları, otobüslerin saat ve güzergâhlarını belirten yolcu bilgilendirme ekranları, engelliler için akülü sandalye şarj ünitesi ile hizmet veriyor. Yolcular, klimalı kapalı duraklarda otobüslerini beklerken durak içerisinde ücretsiz Wİ-Fİ istasyonundan yararlanabiliyor.

 

YENİ DURAKLAR VATANDAŞIN HİZMETİNDE

2018 Yılı içerisinde 1250 Modern durak Kocaeli halkının hizmetine sunuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların talepleri doğrultusunda modern kapalı durakların çoğaltılması için çalışmalarına devam ediliyor. Son olarak Alikahya’da bulunan İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önüne modern durak yapıldı. Otomatik kapılı kapalı durakta; klima, yolcu bilgilendirme ekranları oturma grupları bulunuyor.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52