TATİL DÖNÜŞLERİNE DİKKAT

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tatile gidenlere yönelik uyarılarını yineledi.

banner96

TATİL DÖNÜŞLERİNE DİKKAT

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tatile gidenlere yönelik uyarılarını yineledi.

08 Eylül 2020 Salı 14:34
TATİL DÖNÜŞLERİNE DİKKAT
banner22

Tatilden dönen vatandaşlara seslenen Ergüney “Mümkünse 14 gün, değil ise en az 1 hafta boyunca kendinizi evinizde izole etmeniz; aile, akraba, komşu ve arkadaşlarınızın sağlığı açısından hayati önem taşıyor” dedi.

Nufüs yoğunluğu ve hareketliliğin yüksek olduğu illerin başında gelen Kocaeli’de, koronavirüsle mücadele çalışmaları sağlık çalışanlarının özverili ve gayretli çalışmaları sayesinde başarı ile sürdürülüyor. Kontrollü sosyal hayat dönemine geçilmesi ile birlikte Kocaelili vatandaşlar tarafından yapılan tatil planlamaları ve seyahatler ise yoğun olarak gerçekleştirilmeye devam ediyor.

ERGÜNEY TATİL DÖNÜŞÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tatilden dönen vatandaşlara kendilerini izole etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Tatilden dönen vatandaşlardan hem kendilerini hem de yakınlarını izlemelerini isteyen Ergüney “Günlük olarak gerçekleştirdiğimiz filyasyon analiz toplantılarında, tatilden dönen kişilerin, aile efradı, arkadaş ve komşularını ziyaret ettiklerini ve maalesef onları enfekte ederek toplu bulaşlara sebep olduklarını görüyoruz. Koronavirüs enfeksiyonunda hastalığın kuluçka süresi bazen 2 gün kadar kısa bazen de 14 gün kadar uzun olabiliyor. Bu nedenle tatilden dönenlere mümkünse 14 gün, değil ise en az 7 gün evde izole olduktan sonra toplum içine çıkmalarını öneriyoruz” dedi.

'EN YAKIN SAĞLIK KURULUŞUNA BAŞVURSUNLAR'

Ergüney “ Tatile giden bir kişi bu süreçte birçok insan ile temas edebiliyor. Bu nedenle kendilerine ve yakınlarına koronavirüs enfeksiyonu bulaşmış olabilir. Ateş, öksürük, baş, boğaz ve genel vücut ağrısı, koku ve tat alma duyusunda kayıp ve nefes darlığı gibi şikayetler koronavirüsün başlıca belirtileri. Kendilerinde bu belirtilerden bir ya da bir kaçını görenler biran önce en yakın sağlık kuruluşuna başvursunlar”  dedi. 

'14 GÜN İZOLASYON KURALINA RİAYET EDELİM'

Erken teşhisin hem hastaların tedavisi açısından, hem de topluma bulaşın önlenmesinde çok önemli olduğunu söyleyen Ergüney “Tatile giden kişiler ve ailelerinin, hastalık belirtisi taşımaması koronavirüs kapmadığı anlamına gelmez. Hastalık belirtileri taşımadan da virüsü kapmış ve başkalarına bulaştırıyor olabilirsiniz. Sizden virüs bulaşabilecek olan aileniz, komşularınız ve arkadaşlarınızın hayatı tehlikeye girebilir. Lütfen sevdiklerinize zarar vermemek ve üzülmemek için 14 gün izolasyon kuralına riayet edelim, günlük yaşamda da sosyal mesafe, maske ve temizlik tedbirlerine hassasiyet gösterelim. Kurallara uyarsak hiç beklemediğimiz üzücü sürprizlerle karşılaşmayız. Hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir” dedi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52