“Üç çocuğuma KO-MEK sayesinde bakıyorum”

Aysun Bulut, kuaförlük mesleğini öğrendi, kendi dükkânını açtı. Artık hayata karşı daha güçlü…

banner96

“Üç çocuğuma KO-MEK sayesinde bakıyorum”

Aysun Bulut, kuaförlük mesleğini öğrendi, kendi dükkânını açtı. Artık hayata karşı daha güçlü…

11 Kasım 2018 Pazar 14:04
“Üç çocuğuma KO-MEK sayesinde bakıyorum”
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, verdiği eğitimle özellikle kadınların en büyük destekçilerinden biri oldu. Meslek eğitim kurslarına katılan birçok kadın bugün kendi işini kurarak, ekmeğini kazanır hale geldi. KO-MEK’in kuaförlük branşına katılan Aysun Bulut da öğrendiği meslek sayesinde üç çocuğuna bakan ve üreten güçlü bir kadın olmanın ayrıcalığını yaşıyor.

ÖĞRENDİKLERİMLE CESARET BULDUM

Düzce’de yaşayan Aysun Hanım yaklaşık üç sene önce KO-MEK’le tanıştı. Üç yıl boyunca düzenli olarak kuaförlük branşının derslerine Düzce’den gelen Aysun Bulut, başarısı ve azmi ile eğitim gördüğü branşın sertifikasını aldı. Bu andan itibaren ise Aysun hanımın hayatı tamamen değişti. Eğitimler sayesinde yaşadığı Düzce’de bir dükkân açan Aysun Bulut, ev hanımlığından patronluğa geçti. KO-MEK ile tanışmadan önce son derece zor bir hayatı olduğunu anlatan Aysun Bulut, “Eskiden evde oturan ev işi yapan bir kadındım. Her zaman içimde kuaför olma isteği vardı. Bu hayalim KO-MEK ile gerçekleşti. Ama sadece bununla da sınırlı kalmadı. KO-MEK’te öğrendiklerimle dükkân açma cesareti buldum. Hayalimin yanı sıra artık bir de kendi paramı kazanır hale geldim” şeklinde konuştu.

ÜÇ ÇOCUĞUMA KO-MEK SAYESİNDE BAKIYORUM

KO-MEK’in hayatındaki yerinin önemine vurgu yapan Aysun Hanım, duygularını ifade etti. KO-MEK’te öğrendiği meslek sayesinde dükkân açtığını belirten Aysun Hanım, “

“İkisi kız biri erkek olmak üzere üç evladım var. Kızlarım lisede okuyor. Erkek evladım ise askerde. Çocuklarıma KO-MEK sayesinde ve tek başıma bakıyorum. Bana bu imkânı veren, hayatımı değiştiren KO-MEK’e çok teşekkür ederim” dedi. 

HEDEF USTALIK BELGESİ

Öte yandan Aysun Bulut, KO-MEK’te ki kuaförlük branşı derslerine devam ediyor. Yeterlilik belgesi bulunan Aysun hanımın bir sonraki hedefi ise mesleğinde ilerlemeyi sağlayacak olan ustalık belgesini almak. Aysun Bulut, ustalık sınavlarına KO-MEK’te hazırlanıyor. Bulut, KO-MEK sayesinde sınavı başarı ile geçerek ustalık belgesini alacağını kaydetti. ​

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52