Vatan nöbeti devam ediyor

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. seneyi devriyesinde demokrasi şehitlerimizi ve tüm şehitlerimiz için vatan nöbeti devam ediyor

banner96

Vatan nöbeti devam ediyor

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. seneyi devriyesinde demokrasi şehitlerimizi ve tüm şehitlerimiz için vatan nöbeti devam ediyor

10 Temmuz 2018 Salı 12:57
Vatan nöbeti devam ediyor
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. seneyi devriyesinde genelde tüm şehitlerimizi ve özelde 251 demokrasi şehidimizi yine görkemli bir etkinlikle anmaya hazırlanıyor. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenecek etkinlik 15 Temmuz Pazar akşamından 16 Temmuz Pazartesi sabahına kadar aralıksız devam edecek. Program öncesinde şehitlerimize 251 bin Yasin’i Şerif okunması için internet üzerinden duaya davet etkinliği düzenlendi. Etkinlik gecesinde ise Türkiye’nin farklı illerinden gelecek 251 hafız, sahnede oluşturacakları çeşitli koreografilerle şehitlerimiz için okudukları hatimlerin son cüzünü tilavet edecek. Gece boyunca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmalar dev ekranlara yansıtılacak.

BENZERİ OLMAYAN BİR ORGANİZASYON

15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi, Kurtuluş Savaşından bu yana maruz kaldığımız en büyük tehditti. Tankların önüne yatan, otomatik silahlara göğsünü siper eden milletimiz; o gece 251 şehit ve binlerce gazi vererek darbe girişimini durdurdu. 15 Temmuz Destanı; Çanakkale ve İstiklal Harbi gibi tarihe altın harflerle geçti. Milletimizin elleriyle yazdığı bu destanın 2. seneyi devriyesinde Kocaeli'de; 15 Temmuz öncesi, akşamı ve sabahına yayılan etkinliklerle demokrasi kahramanlarımızı anacağız. Büyükşehir Belediyesi o gece halkımızın kahramanca direnişini ve 28 gece süren demokrasi nöbetlerinde yaşanan heyecanı tekrar hatırlatmak amacıyla Türkiye genelinde benzeri olmayan bir organizasyona imza atacak.

 

WWW.DUAYADAVET.ORG

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin yaptığı çalışma kapsamında etkinlik öncesinde farklı illerdeki İmam Hatip Liselerinde okuyan 251 hafız öğrenci, program tarihine kadar 15 Temmuz şehitleri için hatimler okuyacak.

Kocaelililerin katılımıyla milletimizin ezelden gelen ‘’bir ölür, bin diriliriz’’ anlayışından yola çıkarak, tüm şehitlerimiz ve 251 demokrasi şehidimiz için bin adet olmak üzere 251 bin Yasin-i Şerif okunacak. Yasin okumak isteyen Kocaelililer, www.duayadavet.org web sitesinden de kayıt yaptırabilecek. Aktif hale gelen internet sitesinden halen Yasin okumaları alınmaya başlandı. İnternet sitesine girenler, kaç adet Yasin okumak istiyorlarsa sitedeki ilgili bölüme yazabilecek. Sitede 15 Temmuz şehitlerimizin isimleri ve fotoğraflarıyla o gece yaşananları anlatan bilgi ve görsellerle etkinlik programı yer alıyor.

 

251 HAFIZLA DEV KAREOGRAFİ

15 Temmuz Pazar günü saat 20.00’de başlayıp 16 Temmuz Pazartesi sabahı 07.00’ye kadar devam edecek etkinlikte 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda(Perşembe Pazarı), dev bir sahne kurulacak. Sahnenin hakim rengi bayrağımızın al rengi olacak. Türk Bayrağı olarak tasarlanacak sahnede 251 hafızın katılımıyla özel bir anma programı gerçekleştirilecek. Ülkemizin çeşitli şehirlerinden Kocaeli'ne gelen hafızlar, gecenin anlamına uygun özel bir koreografi ile sahnede yer alacak. Hafızların tamamı beyaz kıyafetler içinde olacak. Hafızlar, sahne yerleşiminde bayrağımızın hilal ve yıldızını temsil edecek. Böylece yukarıdan bakıldığında şanlı Türk Bayrağımızın görüntüsü oluşacak. Programın sonunda hafızlar ve Kocaelililer tarafından okunan Hatim ve Yasin-i Şeriflerin duası gerçekleştirilecek.

TÜM MİNARELERDEN SALALAR OKUNACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından en ince ayrıntısına kadar titizlikle planlanan programda İl Müftülüğü tarafından Kocaeli’ndeki camilerden ve ana sahneden salalar okutulacak. Alana kurulacak LED ekranlarda 15 Temmuz gecesini anlatan, geceye ait çarpıcı görüntülerin yer aldığı belgesel film gösterimi yapılacak.

DURSUN ALİ ERZİNCANLI VE ARSLANBEK SULTANBEKOV

Belgesel gösteriminin ardından 251 hafızın okuduğu hatimlerin ve 251 bin Yasin-i Şerif’in duası okunacak ve kısa bir sohbet yapılacak. Program dahilinde Dursun Ali Erzincanlı, okuyacağı şiirlerle gecenin ruhani iklimini zenginleştirilecek. Arslanbek Sultanbekov, Halil Necipoğlu, Ömer Karaoğlu ve Grup Tillo ise programda günün anlamına ve ruhani atmosferine uygun konserler verecek. Gece boyunca 15 Temmuz’daki 251 şehidimiz ve teröre kurban verdiğimiz tüm asker, polis ve sivil şehitlerimiz anılacak.

SABAH NAMAZINA KADAR DEVAM EDECEK

Geceye katılan vatandaşlar temsili olarak Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti tutmaya davet edecek. Sahnedeki LED ekranlardan 15 Temmuz hain darbe gecesinde haber kanallarında verilen haberler, sabah namazına kadar yayınlanacak. Geceye katılan vatandaşlara 15 Temmuz Şehitleri adına çeşitli ikramlarda bulunulacak.

ONBİNLER SABAH NAMAZINDA BULUŞACAK

Sabaha kadar nöbet tutan vatandaşlar, alanda kurulacak mescitte kılınacak sabah namazına davet edilecek. Şehitlerimize yapılacak duaların ardından hep birlikte sabah namazı eda edilecek. Sabah namazı sonrası vatandaşlara simit-çay ikramında bulunulacak.

TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ

15 Temmuz’u anlamına ve ruhuna uygun etkinliklerle idrak etmek,

aziz şehitlerimizi şükranla anmak, gazilerimize vefamızı sunmak,

15 Temmuz Ruhunu diri tutmak, Milli Birlik ve Kardeşliğimize Kocaeli'den katkı sağlamak amacıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve ÖNDER tarafından düzenlenecek vatan nöbetine tüm halkımızı bekliyoruz.

banner44
Anahtar Kelimeler:
15 TemmuzDarbeVatan Nöbeti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52