Yabancı haritacılar Büyükşehir’in konuğu oldu

Uluslararası Haritacılar Federasyonu üyesi olarak çeşitli ülkelerden gelen personele deprem sonrasındaki çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

banner96

Yabancı haritacılar Büyükşehir’in konuğu oldu

Uluslararası Haritacılar Federasyonu üyesi olarak çeşitli ülkelerden gelen personele deprem sonrasındaki çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 16:02
Yabancı haritacılar Büyükşehir’in konuğu oldu
banner22

Uluslararası Haritacılar Federasyonu üyesi yabancı konuklar, deprem sonrası deneyimlerin paylaşılması adına Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kocaeli’ne teknik gezi gerçekleştirdi. Gezi kapsamında birçok konuda dünyaca kabul görmüş 27 kişilik çalışan, teknik eleman, yönetici ve akademisyenlere, Büyükşehir Belediyesi bürokrat ve uzmanları tarafından depremle ilgili sunumlar yapıldı. Gerçekleştirilen çalışmaları büyük bir beğeniyle karşılayan konuklar, Kocaeli’ye özgü hediyeler verilerek uğurlandı.

 

27 KONUĞA DEPREMLE İLGİLİ SUNUM YAPILDI

Uluslararası Haritacılar Federasyonu mensubu 27 konuk Kocaeli’nde ağırlandı. Gezi kapsamında yabancı konuklara; kadastro, kentsel ve kırsal kalkınma, akıllı şehirler, arazi yönetimi, bilgi ve uzay teknolojileri konularında dünyaca kabul görmüş kamu-özel üst yönetici ve akademisyenlere sunumlar yapıldı. Sunumlar Kent Konut, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı yönetici ve uzmanları tarafından gerçekleştirildi. Sunumlarda konuklara deprem sonrası Kocaeli’nde ulaşım, alt yapı ve konut planlaması gibi çalışmalar hakkında bilgi aktarıldı. Konuklara Seka Kağıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi de gezdirildi.

 

ULUSLARARASI HARİTACILAR FEDERASYONU KONGRESİ

Uluslararası Haritacılar Federasyonu dünya haritacılarının çıkarlarını temsil eden uluslararası bir kuruluştur. Federasyon mesleki uygulama ve standartların iyileştirilmesini ve tartışılmasını teşvik etmeyi amaçlayan uluslararası bir forumu sağlıyor. Federasyonun kongreleri 4 yılda bir yapılıyor. 2018 kongresi ise 6-11 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52