Yeni Bağdat Çıkmazı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Yeni Bağdat Caddesi’nde Hal Kavşağı ile Sanat Okulu Kavşağı arasındaki bölümde ...

banner96

Yeni Bağdat Çıkmazı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Yeni Bağdat Caddesi’nde Hal Kavşağı ile Sanat Okulu Kavşağı arasındaki bölümde ...

16 Nisan 2018 Pazartesi 12:22
Yeni Bağdat Çıkmazı!
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Yeni Bağdat Caddesi’nde Hal Kavşağı ile Sanat Okulu Kavşağı arasındaki bölümde başlattığı  bordürlü ada çalışmasının, Hacı Halil, Sultanorhan, Arapçeşme ve Güzeller gibi dört mahalle arasındaki ticari hayatı ve  hareketlenmeyi tamamen kısıtladığı iddia edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin Yeni Bağdat Caddesi Hal Kavşağı ile Sanat Okulu Kavşağı  arasındaki bölümde başlattığı çalışma oldukça büyük ses getirdi. Caddenin bu bölümde ortasının  bordürlü ada ile tamamen kapatılması , Sultan Orhan ve Hacı Halil mahallelerini Arapçeşme ve Güzeller mahalleleri ile fiziken tamamen birbirinden koparılmasına yol açtığı belirtiliyor. Bölge esnafı olarak gazetemize açıklama yapan bir grup esnaf , Büyükşehir’in bu çalışmasının çevredeki işyerlerindeki tüm işleri altüst ettiğini öne sürerek, bu yanlıştan dönülmesini istediler.

BİR HAFTADA İŞLERİMİZ SIFIRLANDI!

Çalışmanın başladığı günden itibaren güneyde bulunan Hacı Halil ile Sultan Orhan mahallesi tarafındaki işyerleri ile kuzeyde bulunan Arapçeşme ve Güzeller mahalleleri  tarafındaki işyerleri arasında bağın tamamen koptuğunu ifade eden bölge esnafı: “ Bize mal getiren araçlar artık caddenin ortasına  bordürlü engel örüldüğü için kısa yoldan dönüş yapamıyor. İşlerimiz durdu, bazı esnaf komşularımız dükkânlarına kilit vurmaya hazırlanıyor, zaten durgun olan işler bir anda tamamen durdu” diyerek üzüntülerini ve sıkıntılarını dile getirdiler. Esnaflar konuyu bizzat Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na iletmeye hazırlanıyorlar.

YILMAZ IŞIK

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93