Dünya çocuklarının gösterileri beğeniyle izlendi

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali için ilimize gelen yabancı ülke çocukları alış veriş merkezlerinde gösteri yaptı

banner96

Dünya çocuklarının gösterileri beğeniyle izlendi

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali için ilimize gelen yabancı ülke çocukları alış veriş merkezlerinde gösteri yaptı

20 Nisan 2018 Cuma 12:40
Dünya çocuklarının gösterileri beğeniyle izlendi
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali, bu yıl yine 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla 18-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Festival 21-23 Nisan tarihlerinde Uluslararası Fuar Merkezi’nde 3 gün sürecek ‘’Spor ve Çocuk Oyunları’’ temalı etkinliklerle dolu festival için ilimize gelen misafir ülke çocukları, alış veriş merkezlerinde gösteri yaptı. Gösterilerde misafir ülke çocuklarının halk oyunları sergilenirken, Kocaelili çocuklar doyasıya eğlenme ve farklı kültürlerle tanışma fırsatı buldu.

GELENEKSEL DANS GÖSTERİLERİ

Ülkelerine özgü yöresel kıyafetlerle geleneksel danslarını sergileyen misafir ülke çocuklarının gösterileri, izleyenler tarafından bolca alkış aldı. Ülkelerine özgü müzikler eşliğinde, folklorik dans gösterilerini sergileyen misafir ülke çocukları beğeniyle izlendi. Outlet Center Alışveriş Merkezi`nde gösteri yapan Arnavutluk, Çekya, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Romanya ve Sırbistan’dan çocukların gösterisini, çoluk çocuk herkes heyecanla izlerken, konuk ülkelerin çocuklarına alkışlarla eşlik edildi.

DÜNYA ÇOCUKLARIYLA KAYNAŞTILAR

41 AVM’de gösterilerini sergileyen Bosna Hersek, Cezayir, Fas, Acara Gürcistan, Kırım, Başkurdistan, Tataristan ve Tunus ülkeleri çocuklarının geleneksel halk dansları gösterileri hayranlıkla izlendi. Uluslararası bir festivalin ilimizde yapılıyor olmasıyla farklı kültürlerden, milletlerden insanları tanımak onların folklorlarını, kılık kıyafetlerini görme fırsatı bulan Kocaelili çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

banner44
Anahtar Kelimeler:
23 Nisan Çocuk Festivali
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52