Nezleye ne iyi gelir ?

Uzmanlar soğuk algınlığını evde kendi kendimize de tedavi edebileceğimizin altını çiziyor. Nezleden kurtulmanın en iyi yolu ise, bağışıklık sistemini güçlendirmek: Peki nezleye ne iyi gelir

banner96

Nezleye ne iyi gelir ?

Uzmanlar soğuk algınlığını evde kendi kendimize de tedavi edebileceğimizin altını çiziyor. Nezleden kurtulmanın en iyi yolu ise, bağışıklık sistemini güçlendirmek: Peki nezleye ne iyi gelir

22 Kasım 2017 Çarşamba 23:55
Nezleye ne iyi gelir ?
banner22

 SIVI KAYBINI ÖNLEYİN
Soğuk algınlığı bir kere kapınızı çaldı mı? O halde bu günleri sorunsuz atlatmak için öncelikli olarak bol bol su için. Burnunuz tıkalı olduğu için ağzınızdan nefes alacağınız için ağzınız kuruyacak ve tat alma duygunuz körelecek. Tüm bu yan etkileri önlemek ve vücut kuruluğunun önüne geçmek için her fırsatta su için. Su içmekten sıkıldıysanız kekik, melisa, ıhlamur gibi bitki çayları da işinizi görecek.

BURUN DUŞU
Nezlede burun bir kurur, bir delice akar. Bu durumdan kurtulmanın yolu ise burna duş aldırmaktan geçiyor. Eczanelerde satılan deniz suyu gibi preparatlarla burnunuzun içinizi yıkayabilir ve boşaltım sağlayabilirsiniz. 

BANYO YAPIN


Burnunuzun tıkanıklığından şikayet ediyorsanız, hemen küveti doldurun. Sıcak suyun içine mentol, keki, ökaliptus gibi bitkilerin yağlarından damlatın. Bu eterik yağlar bir süre sonra daha rahat nefes almanızı sağlayacak. Ancak küvette çok kalıp üşütmemeye dikkat edin.

AROMATERAPİ


Buhar banyosu yapamayanlar, aromaterapinin iyileştirici gücündün faydalanabilir. Birçok yerde aromaterapik yağ bulunuyor. (Örneğin Body Shop gibi.) Yağları mum ışığında ısıtarak buğu yapın. Yağların kokuları burun mukozasını rahatlatacaktır.
ÇİNKO VE C VİTAMİNİ ALIN
Eğer burnunuz gıdıklanmaya başladığı anda çinko ve C vitamini kutusuna uzanırsanız, nezleye hoş geldin; demeden veda edebilirsiniz. Uzmanlar, soğuk algınlığını önlemek için beş gün boyunca 120 mg çinko ve 2 ila 5 gram C vitamini alınmasını tavsiye ediyorlar.

TAVUK SUYU İÇİN


Kuş gribi nedeniyle şu sıralar zor günler geçirsek de, soğuk algınlığının en iyi ilacı hâlâ tavuk suyu çorba; Nebraska Medical Center’da yapılan bir araştırma bu çorbanın nefes yollarını açtığını ve vücut ısısını artırarak eklem ağrılarını hafiflettiğini kanıtlamış.

Vücudunuz iflas etmesin

Gün boyu masa başında oturarak, çay, sigara, kahve tüketerek, sağlıksız beslenerek vücudunuzu iflasın eşiğine getirmeyin... 

Zayıf bir bağışıklık sistemi soğuk algınlara daha çabuk yenik düşer. Öncelikli olarak fazla çay ve kahve alışkanlığınıza son verin. Kafein fazla alındığında çarpıntı, tansiyonda yükselme, uykusuzluk gibi sorunlara yol açıyor. 

Kahvenin 3 fincandan fazla içilmesi, osteoporoz denilen kemik erimesine neden olabiliyor. Bunun yanı sıra fazla alınan karbonhidrat da vücudu güçsüz bırakır. Fazla karbonhidrat kan şekerini, kandaki insülin hormon düzeyini artırırken iyi kolesterol dediğimiz HDL kolesterolü azaltır. Uzun süre şeker yükü fazla olan karbonhidratlarla beslenenlerde şeker ve kalp hastalıkları da ortaya çıkar.

Nezle ve gribe İyi Gelen Bitkisel Doğal Tedavi Yöntemleri


1 yemek kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz karabiber
5-6 damla limon
1 çay kaşığı toz zencefil

Yukarıda belirttiğimiz malzemeleri karıştın ve sabah akşam bir tatlı kaşığı miktarı düzenli bir şekilde tüketin. Ancak unutmayınız ki, bu karışım her gün taze olarak hazırlanması sizin için en iyisi olacaktır.

Yukarıda belirtilen miktarlar 2-3 kişilik olarak verilmiştir. Siz de ona göre miktarını orantılı bir şekilde ayarlayın. Sayı arttıkça malzemelerin miktarını da arttırabilirsiniz.
Nezle İçin Ihlamur Zencefil Karanfil Karışımı

Bir başka nezleye iyi gelen karışım tarifi de şu şekildedir:

15 gr. ıhlamur
2-3 adet kırılmış karanfil
Rendelenmiş zencefil
1 çay kaşığı dolusu tarçın çubuğu veya limon kabuğu (tatlı veya ekşi lezzet sevenlerin tercihidir)

Tüm malzemeleri yarım litre kadar suyun içerisine ekleyin ve kısık ateşte kaynatın. Kaynama noktasına geldiğinde ocağın altını kapatın. Fazla kaynatmamıza gerek yok. Daha sonra süzerek ılık ılık içebilirsiniz.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52