NORMALLEŞMENİN ŞARTI MASKE VE SOSYAL MESAFE

Birinci fazı tamamlanan Türkiye Korona Virüs mücadelesinde, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tarafından  ikinci faz hakkında açıklamalarda bulunuldu. 

banner96

NORMALLEŞMENİN ŞARTI MASKE VE SOSYAL MESAFE

Birinci fazı tamamlanan Türkiye Korona Virüs mücadelesinde, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tarafından  ikinci faz hakkında açıklamalarda bulunuldu. 

20 Mayıs 2020 Çarşamba 14:34
NORMALLEŞMENİN ŞARTI MASKE VE SOSYAL MESAFE
banner22

Tüm dünyada görülen Covid-19 pandemisi süreci ülkemizde başarıyla yönetiliyor. Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirler ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda vatandaşlarımızın kurallara uyması meyvelerini vermeye başladı. Ancak tedbirlerin elden bırakılmaması gerekiyor.

Kontrollü Sosyal Hayat

Birinci fazı tamamlanan Türkiye Korona Virüs mücadelesinde, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tarafından  ikinci faz hakkında açıklamalarda bulunuldu.  Ergüney, “Sağlık Bakanımızın açıkladığı gibi başlayan yeni dönem bildiğimiz anlamda bir normalleşme dönemi değil. İkinci dönemin stratejisi Kontrollü Sosyal Hayat. Daha rahat ancak tedbirli bir yaşam tarzına geçiyoruz. İkinci dönemde başarı, bazı koşullara bağlı. Önümüzdeki günlerde evlerimizden daha sık dışarı çıkabileceğiz. Ev hayatından sosyal hayata geçiş artacak. Bu sebeple maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına çok dikkat etmeliyiz.  Ancak sosyal mesafe ayarlanmazsa maskenin tek başına yeterli olmayacağını bilmeliyiz. Tedbirlere uymak başarının garantisidir” diyerek kazanılan başarının rehavete sebep olmaması konusunda kamuoyunu uyardı. 

Rehavete Kapılmak Yok

Ergüney; ‘’Vatandaşlarımızın bu kademeli normalleşme sürecine uygun hareket etmesini istiyoruz. Salgın tamamen bitmiş değil. Kurallara uygun hareket etmeli, tedbirleri elden bırakmamalıyız. Havaların ısınması ve yasakların esnetilmesi insan hareketliliğini artıracaktır. Ancak bunu fırsat bilip rehavete kapılmamak gerek. Farkında olmadan kendimizin ve başkalarının sağlığını tehlikeye atabiliriz.

Maske Kullanımı Ve Sosyal Mesafeye Dikkat

Normalleşme sürecinde maske kullanımı ve sosyal mesafeye çok dikkat etmek gerekiyor. Özellikle kalabalık ortamlarda, toplu taşıma kullanırken veya alışveriş esnasında dikkatli olmalı, mutlaka maske kullanılmalı, yakın temastan kesin olarak kaçınılmalıdır. El temizliği ve hijyen çok önemli. Ellerimiz vücudun en çok temas eden yeridir. Bu yüzden ellerimizi sık sık sabunla yıkamak gerekli. Dış zarında yağ tabakası bulunduğu için sabun ve deterjan ile karşılaşınca Koronavirüs anında ölüyor.  Hapşırma, tıksırma ile hava yoluyla geçebileceği için karşımızdaki kişi ile sosyal mesafemizin en az 1.5 metre olması gerekiyor.

Kalabalık Ortamlara Girmeyin

Özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayında toplu iftarlara katılmamak, düğün, cemiyet gibi kalabalık ortamlarda bulunmamak, semt pazarlarında çok dikkatli olmak gerekiyor. Kamuda ve diğer alanlarda sosyal mesafe kurallarına göre tedbirler alınmış durumda. Bize düşen bu kurallara harfiyen uymak, uymayanları da uyarmak. Hiç tanımadığınız bir kişiden bu hastalığı kolayca alabilirsiniz. Ama kurallara uyarsak virüsü kendimizden uzak tutmuş oluruz. Koronavirüs 14 gün içinde kendine yeni bir kişiye bulaşmazsa kendi kendine ölüyor. Önemli olan bu süre içinde bulaşmayı önlemek ” diyerek vatandaşları maske, sosyal mesafe ve el yıkama kuralları konusunda uyardı.

banner44
Son Güncelleme: 20.05.2020 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52