banner48

İstanbul Sancaktepe’de elim bir kaza sonucu düşen 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan 11075 kuyruk numaralı askeri helikopterde şehit olan kahramanlarımız kendi canlarını feda ederlerken meydana gelebilecek faciayı da önlediler.

Faciayı önleyen kahramanlarımız Sancaktepe Topçular Caddesi Fırtına Sokak'ta bölgenin kalabalık ve binaların yoğun olması münasebetiyle kendi canları pahasına çaba göstererek hiç kimsenin burnunu kanatmadan helikopteri iki bina arası boş araziye düşürerek resmen büyük bir facianın önüne geçilmesine neden oldular.

Kahramanlar Can Verir, Yurdu Yaşatmak İçin” evet bizim kahramanlarımız kendi canları pahasına cesurca mücadele vererek kimsenin burnunu bile kanatmadan şehit oldular.

Sancaktepe'de düşen askeri helikopter, son 20 yılda İstanbul sınırları içersinde düşen 5inci helikopter olması 6 Eylül 2018’de İstanbul Maltepe’de, 10 Mart 2017’de Büyükçekmece’de, 20 Mayıs 2011’de Beykoz’da, 3 Nisan 1998’de Haliç üzerinde irtifa kaybederek düşen helikopter kazalarını ve bu kazalarda şehit olan kahramanlarımızı ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı akıllara getirdi.

Büyük faciayı önleyen kahraman şehitlerimiz Kara Pilot Albay Göksenin Aytural Şaylan, Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever, Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli, Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan bütün şehitlerimiz gibi bizim hafızalarımızdan silinmeyecek. Bu ateş şehitlerimizin memleketleri Ankara’ya, Bursa'ya, Bitlis'e düşmedi bu ateş hepimizin yüreğine düştü.

Helikopter kazasında Sancaktepe Topçular Caddesi Fırtına Sokak ve çevresinde can ve mal kaybı olmasın diye canları pahasına mücadele eden şehitlerimizin isimlerinin helikopterin düştüğü Sokak ve Caddelere verilmesi şehitlerimize canlarını borçlu olan Sancaktepe sakinlerinin göstereceği en büyük vefa örneği olacaktır.

Şehitlerimizin isimlerinin Sancaktepe'de Mahalle ve Sokaklara verilmesinde, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in ve Mahalle Muhtarlarının gerekli girişimlerde bulunarak öncülük yapacaklarına inancımız tamdır.

İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlanan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden yaralı askerimize de Rabb'imden şifalar diliyorum. ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Yerelden Ulusala

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.