AK Parti'de adaylık ücreti belli oldu!

AKP’de yerel seçimlerle ilgili çalışmalar sürerken, adayların ne kadar ödeyeceği de belli oldu.

banner96

AK Parti'de adaylık ücreti belli oldu!

AKP’de yerel seçimlerle ilgili çalışmalar sürerken, adayların ne kadar ödeyeceği de belli oldu.

28 Ekim 2018 Pazar 13:44
AK Parti'de adaylık ücreti belli oldu!
banner22

AKP’de yerel seçimlerle ilgili çalışmalar sürerken, adayların merakla beklediği ücretler de belli oldu. Büyükşehir belediye başkanlığına aday olanlardan 10 bin, illere aday olacaklardan 5 bin lira adaylık parası alınacak.

Kadın adaylar ve engelliler ise bu miktarın yarısını ödeyecek. Ücretler, başvuru yapılan il ve ilçe teşkilatına gelir kaydedilecek, iade edilmeyecek.

TEMAYÜL YOKLAMASI KASIMDA

Nuray Babacan’ın haberine göre AKP MYK ve MKYK’sı gelecek hafta yerel seçim gündemiyle toplanacak. Seçim takvimi netleşecek. AKP, üç dönemlik belediye başkanları gibi mevcut il başkanlarından da aday yapmaya sıcak bakmıyor.

AKP’de kimin aday gösterileceğine ilişkin temayül yoklamaları kasım ortasında başlayacak. Delegelere, mevcut belediye başkanı sorulacak ve yerine isim yazılması istenecek. Bu yoklamada il, ilçe, ana kademe üyeleri, kadın ve gençlik yönetimleri, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, eski milletvekilleri, eski il-ilçe başkanları, mahalle ve köy başkanları oy kullanacak.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52