AK Parti Sözcüsü Çelik “İbretle not ediyoruz!”

Ömer Çelik, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu ve itiraz süreciyle ilgili vatandaşa sağduyu çağrısı yaptı.

banner96

AK Parti Sözcüsü Çelik “İbretle not ediyoruz!”

Ömer Çelik, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu ve itiraz süreciyle ilgili vatandaşa sağduyu çağrısı yaptı.

03 Nisan 2019 Çarşamba 08:53
AK Parti Sözcüsü Çelik “İbretle not ediyoruz!”
banner22

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ıslak imzalı, mühürlü sandık sonuçları ile YSK’ya bildirilen sonuçlarda ciddi hataların olduğunu, bunun düzeltilmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı. Çelik ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yapılan haberler için ‘ibretle not ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

"İBRETLE NOT EDİYORUZ!"

Ömer Çelik yaptığı açıklamada, bazı çevrelerin kara propagandasını yoğunlaştırdığını, bundan neyin kastedildiğini bildiklerini söyledi. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenlerin olduğunu söyleyen Çelik, hukuka uygun olarak devam eden itiraz süreci hakkında olumsuz bir propagandanın yapıldığını vurguladı. Kesinleşmiş bir sonuç olmamasına rağmen AK Parti’nin sonucu değiştirmeye çalıştığını iddia edenlerin olduğunu söyleyen Çelik, Türkiye’de bu sürecin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünden bu çevrelerin haberinin olmadığını ya da kamuoyunu yanlış yönlendirmek amacıyla bunları yaptıklarını ifade etti. Ömer Çelik açıklamasının devamında, “Seçim neticesinde birtakım diktatörlere yakın gazetelerde Cumhurbaşkanımızın siyasi hayatıyla ilgili haberleri ibretle not ediyoruz” dedi.

“ERDOĞAN’IN ELİ ZAYIFLARSA TÜRKİYE’YE İSTEDİKLERİNİ YAPTIRACAKLARINI SANIYORLAR”

Ömer Çelik, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde yüzde 52’ye yakın oy almasının, önümüzdeki 4,5 yıl istikrarın devam edecek olmasının bazı grupları rahatsız ettiğini, Erdoğan eşittir Türkiye diyerek, Erdoğan’ın eli zayıflarsa masada Türkiye’ye istediklerini yaptıracaklarını düşündüklerini söyledi.

“KEŞKE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜRKEN HERKESİN İZLEYEBİLECEĞİ ŞEKİLDE YAYIN YAPILSA”

Yerel seçimlerin ardından yürütülen itiraz sürecinin patronunun hukuk olduğunu vurgulayan Ömer Çelik, YSK’nın çok başarılı seçimler yürüttüğünü, her partiden vatandaşın da bu süreci gözlemleyebileceği bir sürecin yaşandığını söyledi. ‘Panik atak siyaseti yapmamak lazım’ diyen Ömer Çelik, ‘CHP yönetiminin ‘Bu süreç durdurulsun’ yaklaşımında süreçten duyulan rahatsızlık nedir?’ sözleriyle gerginliğe gerek olmadığını belirtti. Vatandaşın kararına saygılı olduklarını söyleyen Ömer Çelik, seçim kurallarının çok şeffaf olduğunu, ‘Keşke o kurulların olduğu yerde bu çalışmaları yürütürken gerekirse kamerayla herkesin izleyebileceği şekilde Türkiye’de yayın yapılsa’ dedi.

“DİĞER PARTİLERE VERİLEN OYLAR HEBA OLMUŞSA ONUN DA ORTAYA ÇIKMASINI SAĞLIYOR”

Sivil siyasetin güçlenmesi için mücadele verdiklerini belirten Ömer Çelik, sürecin akamete uğratmaya çalışmamak gerektiğini, bu sürecin aynı zamanda diğer partilere oy veren vatandaşların heba olmuş oyu varsa onun da ortaya çıkmasını sağladığını söyledi.

“CHP KENDİ TARİHİYLE YÜZLEŞSİN”

AK Parti geleneğinde hiçbir zaman açık oy, gizli tasnifin olmadığını söyleyen Ömer Çelik, CHP siyasi tarihinin büyük bölümünde bu geleneğin olduğunu savundu. CHP’nin kendi tarihiyle yüzleşmesi gerektiğini söyleyen Çelik, seçilmiş iradeye, tutum alan, yargı vesayetine, muhtıralara, askeri vesayetine destek veren geleneğin CHP’de olduğunu, AK Parti’nin geleneğinde olmadığını ifade etti.

“MİLLETİN İRADESİNİN TECELLİ ETME MÜCADELESİDİR”

Sürecin patronunun YSK olduğunu tekrar dile getiren Ömer Çelik, bazı yerlerde gerginlik haberlerinin kendilerine geldiğini belirterek vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı. Meselenin partiler arası kavga olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Çelik, mücadelenin, milletin iradesinin tam olarak tecelli etme mücadelesi olduğunun altını çizdi. 

“HEPİMİZİN SOYADI TÜRKİYE CUMHURİYETİ’DİR”

Ömer Çelik açıklamasının devamında, mühürlü sandık sonuçlarıyla, YSK’ya bildirilen sonuçlarında ciddi hataların olduğunu, bunun düzeltilmesi için gerekli adımların atılacağını, AK Parti’nin oylarının arttığı gibi, CHP’nin de oylarının arttığı yerlerin olduğunu söyledi. Ömer Çelik, ‘Partilerimiz ne olursa olsun hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir’ sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

banner44
Son Güncelleme: 03.04.2019 09:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93