CHP 300 adayını açıklıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimler öncesi 300 adayını daha açıklıyor. İşte haberin ayrıntıları ve adayların açıklanacağı o tarih;

banner96

CHP 300 adayını açıklıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimler öncesi 300 adayını daha açıklıyor. İşte haberin ayrıntıları ve adayların açıklanacağı o tarih;

03 Aralık 2018 Pazartesi 11:57
CHP 300 adayını açıklıyor!
banner22

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanı olduğu CHP 6 Aralık Perşembe günü 300 adayını daha kamuoyuna tanıtacak.

6 Aralık’ta aralarında pek çok büyükşehir ve illerin de olduğu yaklaşık 300 adayı açıklayacak CHP’de, bundan sonra iki farklı grupta geri kalan bütün adayların açıklanması hedefleniyor.

CHP’nin 6 Aralık’taki Parti Meclisi (PM) toplantısında mevcut büyükşehir belediyeleri arasındaki Eskişehir, Aydın, Hatay’da mevcut başkanları tekrar aday göstermesi beklenirken, Mardin ve Malatya büyükşehir adaylarının da açıklanacağı ifade ediliyor. CHP’de İYİ Parti’yle yerel seçimlerde olası işbirliğinin kapsamının bu hafta netleşeceği, buna göre Mersin, Antalya ve Adana adaylarının işbirliği koşuluna göre belirleneceği belirtiliyor. CHP’nin 6 Aralık’ın ardından geri kalan bütün adayları iki farklı grupta açıklaması; bu kapsamda ilk grupta Ankara, ikinci grupta ise İstanbul ve İzmir adayının duyurulacağı ifade ediliyor.

CHP’nin açıklayacağı 300 aday içerisinde pek çok büyükşehir belediyesi ve çok sayıda il belediyesi olduğu öğrenildi. CHP’de daha önce 30 büyükşehir içinden yalnızca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adayı açıklanmıştı. Alınan bilgiye göre, 6 Aralık’ta CHP’nin sahip olduğu mevcut büyükşehir belediyeleri arasında Eskişehir’de mevcut Başkan Yılmaz Büyükerşen, Aydın’da mevcut Başkan Özlem Çerçioğlu ve Hatay’da mevcut Başkan Lütfü Savaş’ın tekrar aday gösterilmesi bekleniyor. CHP’nin ayrıca Bursa, Mardin ve Malatya büyükşehir adaylarını da 6 Aralık’ta ilan edeceği belirtiliyor.

Büyükşehir belediyelerinin yanı sıra CHP’nin eğilim yoklaması yapılan Çanakkale, Sinop ve Bilecik adaylarının da 6 Aralık’ta kesinlik kazanması bekleniyor. Ayrıca il belediyesi olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi olan Tunceli adayını da açıklayacağı; aralarında Zonguldak, Rize, Kırşehir, Çankırı ve Edirne’nin olduğu birçok il adayının 6 Aralık’taki toplantıda netleşmesinin beklendiği ifade ediliyor.

CHP’de 6 Aralık’taki toplantının ardından ay içinde art arda 2 ya da 3 toplantı yapılmasının planlandığı belirtiliyor. Buna göre CHP’de Yüksek Seçim Kurulu’nun yerel seçimlere ilişkin takvimi henüz başlamadan bütün belediyelerin açıklanması hedefleniyor. CHP’nin geri kalan adayları arasından ilk grupta Ankara adayının açıklanması, ikinci grupta ise İstanbul ve İzmir adayının açıklanabileceği ifade ediliyor. Ancak İstanbul ve İzmir’in üçüncü bir gruba kalabileceği de konuşuluyor.

İŞBİRLİĞİ NETLEŞECEK

CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde işbirliği yapılması amacıyla başlayan görüşmelerin de hafta içinde nihai bir sonuca ulaşması bekleniyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in bu hafta içinde bir görüşme yapabileceği ifade ediliyor. Bu kapsamda iki partinin işbirliği yapması yönünde ortak bir zeminin olup olmamasına göre CHP’nin Antalya, Mersin ve Adana adaylarını belirleyeceği ifade ediliyor. Kulislerde İYİ Parti’nin özellikle Antalya ve Ankara’ya yönelik taleplerde bulunduğu, CHP’de ise bu taleplere henüz net bir yanıt verilmediği ifade ediliyor.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52