Erdoğan “HER HIRSIZLIK KÖTÜDÜR AMA MİLLÎ İRADE HIRSIZLIĞI TAM BİR FELAKETTİR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programında partisinin İstanbul mahalle başkanlarıyla bir araya geldi.

banner96

Erdoğan “HER HIRSIZLIK KÖTÜDÜR AMA MİLLÎ İRADE HIRSIZLIĞI TAM BİR FELAKETTİR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programında partisinin İstanbul mahalle başkanlarıyla bir araya geldi.

27 Mayıs 2019 Pazartesi 11:38
Erdoğan “HER HIRSIZLIK KÖTÜDÜR AMA MİLLÎ İRADE HIRSIZLIĞI TAM BİR FELAKETTİR”
banner22

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul mahalle başkanları ile iftar programında yaptığı konuşmada, “İçinden geçtiğimiz şu kritik dönemde üzerine en çok titrememiz gereken husus, millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sağlam tutabilmemizdir. Bunun için de İstanbul Büyükşehir seçimleri gibi tartışmaların asıl mecrasından çıkartılarak, milletimizin birliğine, beraberliğine yönelik sabotaj araçları hâline dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcıların Ramazan-ı Şerifi’ni tebrik ederek, vatandaşların Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı da kutladı.

AK Parti teşkilatının Ramazan ayının her anını milletin gönlünde yer edecek şekilde değerlendirdiğine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şatafatlı mekânlarda değil, milletimizin gönül sofralarında, özellikle de garip gurebanın evlerinde geçirilen her iftarı Ramazan’ın en bereketli günü olarak görüyorum” dedi.

“BİZİM SİYASETİMİZDE MİLLETLE İNATLAŞMAK DİYE BİR ANLAYIŞ KESİNLİKLE YOKTUR”

AK Parti’nin milletin kalbinde doğup, orada büyüdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 Haziran seçimi ile 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin AK Parti teşkilatları için büyük ders mahiyetinde olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hep söylediğimiz gibi bizim siyasetimizde milletle inatlaşmak, millete rağmen iş görmek, millete rağmen yol yürümek diye bir anlayış kesinlikle yoktur. Milletimizin gösterdiği istikamette sürekli kendimizi sorgulayarak, sürekli kendimizi yenileyerek hizmet etmeye, inşa etmeye, üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti’yi erkeği kadınıyla, genci yaşlısıyla velhasıl tüm milletle birlikte kurduklarını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de özellikle kadınların ve gençlerin gerçek anlamda siyasete dâhil olmasının, taban çalışmasından karar mekanizmalarına kadar her alanda söz sahibi hâline gelmesinin AK Parti sayesinde olduğunu söyledi.

“HER HIRSIZLIK KÖTÜDÜR AMA MİLLÎ İRADE HIRSIZLIĞI TAM BİR FELAKETTİR”

AK Parti’nin yaklaşık 10,5 milyon üyesiyle Türkiye’nin en yaygın tabanına sahip partisi durumunda olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul’da 2 milyon 300 bin üyeye sahibiz. Şimdi İstanbul’da bu kadar üyeye sahipsek sadece İstanbul’daki üyelerimizi şöyle ciddi manada bir çalıştıralım, üyelerimiz arazide bir çalışsın. Bir üye yanında 2 oy daha getirsin mesele bitti öyle mi? Ama üyelerimizi çalıştıralım önce. Üyeyim ama çalışmıyorum olmaz, üyeliğin bir sorumluluğu var. Kadın kollarımızın 4,5 milyonu aşan, gençlik kollarımızın 1,5 milyonu bulan üye sayıları, Türkiye’deki diğer tüm siyasi partilerin toplam üye sayısından bile fazladır. Genel Başkan olarak teşkilatlarımızın özellikle de mahalle temsilcilerimizin çalışmalarına hep özel önem verdim ve destekledim. Şimdi önümüzde İstanbul’da bir yenileme seçimi var. Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin 23 Haziran’da yenilenmesine karar verdi. Bu kararın verilmesinin gerisinde 31 Mart seçimlerinde yaşanan ve hepsi de belgeleriyle ispatlanan kanunsuzluklar, organize usulsüzlükler, özensizlikler, hırsızlıklar, yolsuzluklar vardır. Her hırsızlık kötüdür, ama oy hırsızlığı, millî irade hırsızlığı tam bir felakettir. Çünkü bireysel hırsızlıkta bir kişinin malını çalarsınız, millî irade hırsızlığında tüm milletin hakkını çalmış olursunuz.”

İstanbul genelinde toplamda 212 binin üzerinde seçmeni olan 754 sandıkta sandık kurulu başkanlarının kanuna açıkça aykırılık teşkil eden kişilerden atandığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanuna aykırı sandık kurulu başkanı tarafından yönetilen sandıklardaki 212 binden fazla oyun şüpheli hâle geldiğini belirtti.

“HAYATIMIZ BOYUNCA HEP MİLLÎ İRADENİN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapılan incelemelerde 18 sandıkta sayım döküm cetvelinin hiç olmadığı, 90 sandıkta ise sayım döküm cetvelinde sandık kurulunun imzasının bulunmadığı görülmüştür. İmzasız sayım döküm cetvelleri de yok hükmünde kabul edildiği için toplamda 30 binin üzerinde seçmeni olan 108 sandıkta oylar şüpheli duruma düşmüştür” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonraki seçimlerde bir daha 23 Haziran seçimlerinde yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için hem siyasi partiler hem de seçim kurullarının çok daha dikkatli olacağını dile getirerek, “Biz hayatımız boyunca hep millî iradenin üstünlüğünü savunduk. Tüm seçimlerde sandık namustur diyerek milletimizin tercihlerinin en doğru şekilde tezahür etmesi için çalıştık. Demokrasiye inanan herkesin de böyle yapması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

 “Bu gerçekleri her yerde milletimize anlatacak, CHP tarafının ve onun borazanlığını yapanların zehirli dilinin sandığı kirletmesine izin vermeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti teşkilatlarını seçmenlerle yüz yüze, doğrudan temas kurmaları konusunda uyardı.

“YASLI ADA İDAMLA DEĞİL, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLERLE ANILACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Yassıada’yı ziyaret ederek, orada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldığını kaydederek, şunları söyledi: “Şimdi biz o yaslı adayı Demokrasi ve Özgürlükler Adası yapıyoruz. İnşaatın yarıdan fazlası bitti, inşallah büyük ihtimalle fevkalade bir durum olmazsa Aralık ayında açılışını yapacağız ve burada uluslararası toplantıları yapacağız, burada ulusal toplantıyı yapacağız, yani artık yaslı ada idamla anılmayacak, demokrasi ve özgürlüklerle anılacak. Ama orada bir Başbakanın ve iki bakanın idam edildiğini de gelenlerin hepsine müzede ve oradaki yapacağımız yayınlarla anlatacağız ki bu CHP zihniyetinin ne olduğunu anlasınlar. Çünkü bir başbakanın idamının arkasında CHP zihniyeti var. ‘Bizi buraya gönderen irade böyle istediği için bu idamı yaptık’ diyenler işte onlara diyorum ki, 23 Haziran’da gereken dersi sandıklarda verelim. Onun için çalışacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimi kazanmak için önce parti içinde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olunması gerektiğine dikkati çekerek, “Saygıyı, sevgiyi evvela kendi içimizde tesis etmeden milletimize söyleyeceğimiz hiçbir sözün kıymeti yoktur. AK Parti olarak biz kendi içimizde sağlam durduğumuzda topyekûn milletimizi de ortak değerlerimizin etrafında buluşturabiliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE DİZ ÇÖKTÜREMEYENLER AYNI OYUNU EKONOMİ ÜZERİNDEN OYNUYOR”

Türkiye’yi terör örgütleriyle, ihanet çeteleriyle, envaı çeşit tuzakla, tehditle diz çöktüremeyenlerin şimdi de ekonomi üzerinden oyunlar oynadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millî güvenliğimizle ilgili attığımız adımları bahane ederek ülkemiz ekonomisini yaptırım tehditleriyle yıpratmaya çalışıyorlar. Doğu Akdeniz’de tamamen ekonomik çıkarlara dayalı bir mücadeleyi, güvenlik sorununa ve diplomatik krize dönüştürmek için zemin hazırlıyorlar. Esasen önümüze çıkartılan siyasi ve ekonomik sıkıntıların kat be kat fazlası bize bu tuzakları kuranların başında var. Kendi durumlarını gizlemek için dünyayı kaosa ve hatta gerekirse kana bulamaya hazır bu çevrelere aradıkları fırsatı inşallah vermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçinden geçtiğimiz şu kritik dönemde üzerine en çok titrememiz gereken husus millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sağlam tutabilmemizdir. Bunun için de İstanbul Büyükşehir seçimleri gibi tartışmaların asıl mecrasından çıkartılarak milletimizin birliğine, beraberliğine yönelik sabotaj araçları hâline dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde mahalle temsilcilerine büyük görev düştüğünün altını çizdi.

banner44
Son Güncelleme: 27.05.2019 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52