Flaş gelişme! AK Parti’den İstanbul’da seçimin iptal başvurusu 

İstanbul ve Ankara’da halen büyükşehir belediye başkanlıklarının akıbeti belli olmazken AK Parti seçimin iptali için başvuracaklarını açıkladı. 

banner96

Flaş gelişme! AK Parti’den İstanbul’da seçimin iptal başvurusu 

İstanbul ve Ankara’da halen büyükşehir belediye başkanlıklarının akıbeti belli olmazken AK Parti seçimin iptali için başvuracaklarını açıkladı. 

04 Nisan 2019 Perşembe 14:27
Flaş gelişme! AK Parti’den İstanbul’da seçimin iptal başvurusu 
banner22


Seçimlerde bir çok usulsüzlük yapıldığı iddiaları ile İstanbul ve Ankara’da bir çok ilçede oyların yeniden sayılması için itiraz üzerine sayım işlemleri devam ediyor.Özellikle İstanbul’da büyükşehir başkanlığının akıbeti dört gözle beklenirken AK Parti Büyükçekmece’de seçimlerin iptali başvurusu yapacağını bildirdi.AK Parti, İstanbul'da kazandığını iddia eden CHP'nin Büyükçekmece'de '22 bin hayalet seçmen' oyunu ortaya çıktığını açıkladı. Bu nedenle Ak Parti İl Disiplin Kurulu eski Üyesi Hukukçu Ahmet Aydın seçim itirazları sonrası seçimlerin iptali başvurusu sonucunun beklenmesi gerektiğini söyledi.31 Mart yerel seçim öncesi Ocak ayında medyaya da yansıyan Büyükçekmece'de seçmen listelerinde usulsüzlük iddiaları yeniden gündeme geldi. Seçim öncesi hukuki başvuruların yapılması ve usulsüzlük iddiaları hakkında karar çıkmadan seçime gidilmiş olması İstanbul'daki seçimlerin iptal edilmesine neden olabilir.

İSTANBUL’DA SEÇİMLER YENİLENEBİLİNİR

İstanbul Büyükçekmece'de 22 bine yakın seçmen listesinde usulsüzlük başvurusu yapılmıştı. Bu durum ise Büyükşehir seçimlerini de etkiliyor. Dava konusu olan seçmen sayısının aradaki farkı kapatacak kadar olması seçimlerin iptalini gündeme getirdi. İstanbul'da Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasında mazbata ve oy farkı tartışmaları sürerken Büyükçekmece'de yaşanan bu durum seçimler iptal edilebilir ve Haziran ayında seçim tekrarlanabilir. Konuya dair Ak Parti İl Disiplin Kurulu eski Üyesi Hukukçu Ahmet Aydın da twitter hesabından şunları söyledi: "CHP, mazbata alabilmek için çok acele ediyor ama, Büyükçekmece İlçesinde seçmen listelerinde yapılan ve yargı konusu olan usulsüzlükler seçimlerin iptalini gerektirecek seviyededir. Bu hususta ilçe Seçim Kuruluna yapılmış olan seçimlerin iptali başvurusu beklenmelidir.

"BÜYÜKÇEKMECE’DE NE OLMUŞTU?

31 Mart seçimlerinden önce medyaya yansıyan haberlerde Büyükçekmece'de birçok seçmen listesi hakkında usulsüzlük iddiaları ortaya atılmıştı. Buna göre Büyükçekmece'de birçok boş sitenin adreslerinde binlerce seçmenin listelerde gözüktüğü iddiasıyla usulsüzlük başvuruları yapılmıştı. Buna göre, Avcılar’dan 880, Bakırköy’den 640, Beylikdüzü’nden bin 766, Çatalca’dan 320, Esenyurt’tan 2235, Silivri’den 377 ve Küçükçekmece’den 856 kişinin de aralarında bulunduğu yeni kaydolan 12 bin 725 seçmenin yerleştiği belirlenen binaların ise boş olduğu iddia edildi. Yayımlanan haberlerin bir kısmında AK Parti'nin usulsüzlük yaptığı, bir kısmında da CHP'nin seçmen usulsüzlüğü yaptığı ortaya atılmıştı. 

SEÇİM ÖNCESİ YSK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Konuya ilişkin seçim öncesi açıklama yapan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 'sahte seçmen de hayali seçmen de yok' ifadesini kullanmış ve seçmen sayısını 57 milyon 93 bin 985 olarak açıklamıştı.Güven açıklamasında, “24 Haziran seçimlerinde 736 iken bu seçim döneminde beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı için kaydı dondurulan seçmen sayısı 56 bin 495. Mükerrer seçmen de sahte seçmen de hayali seçmen de yok. Seçmen kütüklerinde 100 yaş üzerinde 6 bin kişi görünce, şüphelendiğimiz kayıtları incelettik. Bu 6 bin kişi, ölü olanlar kayıttan düşüldü. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan Suriyeliler kesinlikle oy kullanamaz.” demişti. 
 

banner44
Son Güncelleme: 04.04.2019 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52