Geleceğim Cumhurbaşkanı kim olacak?  

Muhalefet yeni lider öncülüğünde bir Cumhurbaşkanı adayı belirlemeye devam ediyor. FETÖ işareti ile gündeme gelen Meral Akşener'den sonra Abdullah Gül, ardından Muharrem İnce ve şimdi de Ekrem İmamoğlu gündemde.  

banner96

Geleceğim Cumhurbaşkanı kim olacak?  

Muhalefet yeni lider öncülüğünde bir Cumhurbaşkanı adayı belirlemeye devam ediyor. FETÖ işareti ile gündeme gelen Meral Akşener'den sonra Abdullah Gül, ardından Muharrem İnce ve şimdi de Ekrem İmamoğlu gündemde.  

09 Mayıs 2019 Perşembe 18:03
Geleceğim Cumhurbaşkanı kim olacak?  
banner22


Muhalefet hem güçlü bir lider hem de buna öncülük edecek bir Cumhurbaşkanı adayı bulmak için her türlü alternatifi deniyor. Muhalefetin en son önüne Ekrem İmamoğlu konuldu. AK Parti'nin Fethullah Gülen harekatından rahatsız olduktan sonra her iki tarafında birbirini devirme hamleleri geldi. FETÖ artık iktidardan dışlanmaya başladığında gücünü korumak için yeni bir siyasi parti ile ortaya çıkma planları yaptı. FETÖ'nün AK Parti'den hemen sonra hedefinde iki parti vardı. Bunlardan önce CHP'yi ele geçirmeyi başardı. FETÖ'nün emniyet içindeki militanları CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yasak ilişkisini kamera kaydı yaparak üst akla teslim edildi. Böylece Baykal bir kasetle koltuğundan edilerek yerine 'Gandi' diye Kemal Kılıçdaroğlu'nu getirdiler. 

MUHALEFETİN YENİ LİDER ARAYIŞINA GİDEN YOL

Ancak Türkiye'de siyaseten yalnızca CHP ile AK Parti ile mücadele etmek mümkün değildi. Bu nedenle FETÖ'nün hedefinde üçüncü büyük parti olan MHP vardı. FETÖ militanları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili hiç bir olumsuz bir şey bulamadı ama bir çok yardımcısı ve yöneticisinin de yasak ilişkilerini kaydedip MHP'yi ele geçirmeye çalıştı. Ancak MHP buna izin vermedi. FETÖ birinci hamlesinde MHP'yi ele geçiremeyince bu sefer her partide olduğu gibi adamlarını kullanmaya başladı. FETÖ'nün MHP'de en kuvvetli ismi ise Meral Akşener olduğu söylendi. FETÖ, Akşener öncülüğünde MHP'yi ele geçirme planları da tutmamıştı. 

MUHALEFET KENDİSİNE ÖNDER OLACAK CUMHURBAŞKANI ADAYI ARIYOR

FETÖ'nün MHP üzerine saldığı Meral Akşener'in bol ahkamlı konuşmaları bazılarının hoşuna gitmiş ve bu gazla bir lider arayışı başlanmıştı. MHP'yi ele geçiremeyen FETÖ mecburen elinde tuttuğu gücü yeni bir parti kurarak korumağa gitti. Böylece Meral Akşener liderliğinde İYİ Parti'yi kurdurmak zorunda kalındı. Keza FETÖ girişimleri ile MHP'yi ele geçirememişti ama böylece kısmen bölmüş oldu. 

MERAL AKŞENER'İN YÜZDE 30 OYU OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

FETÖ'nün algı operasyonu ile havalara getirilen Meral Akşener'e CHP'de yıllardır devam eden genel başkan yetersizliği nedeniyle buradan desteklerle oyunun yüzde 30'larda olduğu konuşulmaya başlandı. Bu nedenle Akşener için önce yüzde 30 oy potansiyeli var denilerek Cumhurbaşkanı adayı yapılabilir olduğu savunuldu. Hatta FETÖ sözcüsü Emre Uslu her iki günde bir Meral Akşener ile ilgili övücü yorumlar yapmakta olup bir defasında "Siz Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz Sayın Meral Akşener" demişti. Akşener'de buna sessiz kalmamış "İnşallah sizin desteklerinizle" diye cevap vermişti.

 ABDULLAH GÜL ADINDA ANLAŞAMADILAR

 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefet güçlü bir aday ile Erdoğan'ı koltuğundan düşürmek istiyordu. Bu nedenle AK Parti tarafından sag dışı bırakılmışların başını çeken Gül'e gidildi, görümeler yapıldı. Hatta görüşmeye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gitmişti. Yani bugün Necmettin Erbakan'ın Refah Partisi'nde ilk ayrılıkçı isimlerin başını çeken Abdullah Gül ile görüşmek bu partinin devamı olarak görünen SP'ye kalmıştı. Ancak buna Meral Akşener'in karşı çıktığını yine Abdullah Gül açıklamıştı. Burada birbirine karşı çıkan iki isimin de FETÖ ile ilişkilendirilmesi ise oldukça ilginçti.

 MUHARREM İNCE'NİN DE DEFTERİ DÜRÜLDÜ

Muhalefet dönüp dolaşıp CHP Genel Başkanlığına oynayan Muharrem İnce de karar kıldı. İnce'ye CHP'nin yansıra İYİ Parti, Saadet Partisi, DP ile kısmen HDP de destek vermişti. Ancak muhalefet bunda da başarılı olamadı. Muharrem İnce'nin aday yapılmasında muhalefet bir kez daha kaybederken Kılıçdaroğlu ise bunu kazanılmış bir hamle olarak gördü. Kılıdaroğlu başarısızlığı Muharrem İnce'nin üzerine yıktı. Böylece CHP'de genel başkanlık için Mustafa Sarıgül'den sonra İnce'nin de defteri dürülmüştü. 

SIRA EKREM İMAMOĞLU'NDA

 Muhalefetin yeni önder ve Cumhurbaşkanı arayışına 31 Mart yerel seçimlerde çok konuşulan İstanbul seçimlerinde HDP ve İYİ Parti'nin de desteğini alarak aday yapılan Ekrem İmamoğlu olmaya başladı. Keza seçimlerde usulsüzlüğün olduğuna hükmeden YSK İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ve İmamoğlu'nun da mazbatasının iptali kararını verdi. Böylece İmamoğlu üzerinden Erdoğan'ı yenmek ve devirmek istekleri yarıda kalan taraftarlar ve destekçisi medya mensupları şimdiden İmamoğlu için geleceğin Cumhurbaşkanı diye adlandırmaya başlamışlardı bile. Bakalım İmamoğlu'nun sonu ne olacak? 
 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52