Hürriyet, “Zengine değil yoksula bütçe!”

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet meclis bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında, “Zengine değil, yoksula bütçe yapalım!” dedi

banner96

Hürriyet, “Zengine değil yoksula bütçe!”

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet meclis bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında, “Zengine değil, yoksula bütçe yapalım!” dedi

12 Aralık 2018 Çarşamba 14:38
Hürriyet, “Zengine değil yoksula bütçe!”
banner22

TBMM Başkanvekili Levent Gök’ün başkanlığında toplanan Genel Kurulda, bütçede ilk tur görüşmelere geçildi. Bütçe görüşmelerinin 1. Turunda konuşan TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHPKocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Bugün gerçek gündemimiz işçi olmalıydı, tenceresi boş kalan analar, çocuğuna harçlık veremeyen, pantolon alamadığı için intihar eden babalar, atanamadığı için intihar eden öğretmenler, ilk yüz günde 3600 ek gösterge sözü verilen memurlar, öğretmenler, hemşireler, polisler olmalıydı” diyerek bütçe görüşmelerine tepki gösterdi

SARAY MERAKLARI BİTMİYOR

TBMM’ye bağlı Milli Saraylar İdaresi Genel Başkanlığının Cumhurbaşkanlığına bağlanmasına tepki gösteren CHP Milletvekili Hürriyet, Sarayların TBMM’ye bağlanmasının ana fikrinin “Tek hâkimiyet milletin olacaksa saraya ait hiçbir şey olamaz” olarak tanımladı. Milletin egemenliğini temsil eden, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altındaki Millî Sarayların Kararname'yle Cumhurbaşkanlığına bağlandığına dikkat çeken Hürriyet, “Yasa da, yürütme de, yargı da benim diyenlerin saray merakı bir türlü bitmek bilmiyor. Külliye, İstanbul'daki iki köşk, Marmaris'teki yazlık saray, havada uçan saray yetmiyor diğer saraylar da benim olsun deniyor” AKP Grubu ne yazık ki bunu ‘Bu sarayların hepsi zaten milletin’ diyerek bunu savunuyor” dedi.

VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA

Asgari ücret konusuna da değinen Milletvekili Hürriyet, “Milletin sarayları deniyor ama milyonlarca çalışan 1.603 lira asgari ücrete mahkûmken sarayda oturanların maaşı yüzde 26 artıyor, sarayın bütçesi 2,8 milyar liraya kadar yükseltiliyor. Bir tarafta asgari ücrete talim eden millet, diğer tarafta şatafat, israf ve zevkü sefa içindeki saraylar. Sarayın temizlik masrafları bile asgari ücretin neredeyse bin katından fazla, gerisini varın siz düşünün. Asgari ücret 1.603 lira, açlık sınırı 1.943 lira, yoksulluk sınırı 6.328 lira. Sizin anlayacağınız bu ülkede asgari ücretliler hem aç hem yoksul olabilmek için bile maalesef borçlanmak durumunda kalıyorlar. Vatandaşın kredi ve kredi kartı borcu 521,9 milyar lira yani vatandaş borç batağında.

HADİ GEL 3 LİRAYLA GEÇİN!

Asgari ücret görüşmelerine katılan iki çocuk annesi Gülden Görmez’in durumuna da değinen Milletvekili Hürriyet, “Gülden Görmez Türkiye'nin son geldiği durumu aslında çok güzel özetledi. Dedi ki; ‘1.603 liranın 850 lirasını kiraya veriyorum. On beş günlük doğal gaz faturam 150 lira. 650 lira da kredim var. Elime kalıyor sadece 3 lira’ dedi değerli arkadaşlar; bakın, sadece 3 lira. Asgari ücretten kalan 3 lira değerli arkadaşlar, bozdur bozdur harca! Kim geçinir bu 3 lirayla? Hani bunun elektriği, hani bunun suyu, hani bunun çocuğun geçim derdi, okul masrafı, hani bunun mutfak masrafı? Ne yazık ki bu 3 lirayla insanlara geçin diyoruz.

SARAY MİLLETİN SARAYI DEĞİL

Açıklamalarına devam eden Hürriyet, “Milyonlarca insanın yaşamları olmuş asgari. Yetmemiş, bir de emekli olmak için yaşa takılmış. Hakkımızı istiyoruz demişler, bu sefer de AKP ve MHP'ye takılmışlar. Sonra da denmiş ki fırsatçı bunlar. Emekli olunca hâlbuki alacakları iki kuruş maaş, bu iki kuruş maaş bile ülkenin sırtına yük görülmüş. Biz de buradan sormak istiyoruz, hani diyor ya AKP Grubu bu sarayları savunurken: O saray milletinse bu masraflar kimin? O masraflar sarayınsa bu millet neden perişan değerli arkadaşlar? Sarayınız milletin sarayı falan değil, kimseyi kandırmayın. Saraylar sizin; israfları, şatafatına harcadığınız paralar ise milletin paraları” dedi.

 

GERÇEK GÜNDEMİMİZ HALK OLMALIYDI

 

Meclisin asıl gündeminin halk olması gerektiğini sözlerine ekleyerek devam ede CHP Milletvekili Hürriyet, “Bugün aslında gerçek gündemimiz saraylar, bolluk içindekiler, tuzu kurular, bir gecede vergileri silinenler olmamalıydı. Bugün gerçek gündemimiz işçi olmalıydı, tenceresi boş kalan analar, çocuğuna harçlık veremeyen, pantolon alamadığı için intihar eden babalar, atanamadığı için intihar eden öğretmenler, ilk yüz günde 3600 ek gösterge sözü verilen memurlar, öğretmenler, hemşireler, polisler olmalıydı. Ürünü tarlada kalan çiftçiler olmalıydı bugünkü gündemimiz aslında” dedi.

 

 

BÜTÇEDE GAZİLER, ATAMA BEKLEYENLER, İŞÇİLER, ÇİFTÇİLER EYT’LİLER OLMALIYDI

Konuşmasına devam eden Hürriyet, “Cengiz İnşaat gibileri daha da zengin etme değil, Gebze'de çöken viyadükte ıslak beton içinde can veren işçilerin ölmesini engelleyecek önlemleri konuşmalıydık. Atama bekleyen fizyoterapistleri, mecliste çalışan arkadaşlarımızın özlük hakları, terörle mücadele sırasında yaralanmış ama bir türlü gazilik haklarını alamayan vatandaşlarımızı konuşmalıydık. Bütçede engellilerin sorunları olmalıydı, kadınlar olmalıydı, çocuklar olmalıydı, ücretli öğretmenler, joker elemanlar, kamu şoförleri, usta öğreticiler olmalıydı. Biz bunları değil, ne yazık ki saray bütçelerini konuşuyoruz” dedi.

VATANDAŞA DEĞİL YANDAŞA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretle ilgili sözlerine de yer veren Milletvekili Hürriyet, “Genel Başkanımız ‘Asgari ücreti en az 2.200 yapacağız’ dedi. Bir vatandaşımız mesaj attı, dedi ki: ‘Bence yükseltmeyin Sayın Vekilim, aman, reis acısını çok kötü çıkarır bizden, halktan’ Aslında bir anlamda vatandaşa yansıyan korkunun da nedeni. Başka bir mesaj geldi, diyor ki: ‘Devlet bana kredi verse kafe açsam, günlük 300 müşteri garanti etse, 50 kişi gelse, gelmeyen 250 farkı bana ödese; gayet süper iş’ Aslında doğru, işte yapılan bu ama vatandaşa değil, ne yazık ki yandaşa” dedi.

ER GEÇ SALTANATLAR ÇÖKER

Hürriyet, “Kamu ihaleleriyle, hazine garantili ihalelerle işte yaptığınız saray bütçeleri bu. Ama unutmayın, er geç bu saltanatlar çöker, geminin battığını görmezden gelip kaptanı alkışlayanlar, gün gelip paçaları ıslanmaya başlayınca ilk önce kendileri kaptanın yakasına yapışacaklar. Son kez diyorum ki değerli arkadaşlar, yandaşa değil, taşerona bütçe; şatafata değil, EYT'ye bütçe; saraya değil, emekliye bütçe; zengine değil, yoksula bütçedir” diyerek sözlerine son verdi

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52