El emeği göz nuru ürünler Başiskele KO-MEK Sergisi'nde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları yılsonu sergilerinin onuncusunu Akdeniz Bölgesi konseptiyle Başiskele'de açtı.

banner96

El emeği göz nuru ürünler Başiskele KO-MEK Sergisi'nde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları yılsonu sergilerinin onuncusunu Akdeniz Bölgesi konseptiyle Başiskele'de açtı.

11 Mayıs 2017 Perşembe 17:20
El emeği göz nuru ürünler Başiskele KO-MEK Sergisi'nde
banner22

"Gelenekseli Sergile" sloganı ile yola çıkan KO-MEK yılsonu ilçe sergilerinde sona doğru yaklaştı. Akdeniz Bölgesi konseptiyle Başiskele'de onuncu sergisini açan KO-MEK, 18 Mayıs Perşembe günü Gebze de açacağı Genel Sergi hazırlıklarını da sürdürüyor. Akdeniz Bölgesinin neredeyse tüm tarihi ve kültürel değerlerini sergide işleyen KO-MEK, adeta Akdeniz Bölgesini Başiskele'ye taşıdı.

 

AÇILIŞA KATILIM YOĞUN OLDU

Karşıyaka Kültür Merkezi'nde açılan sergiye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan ve Ak Parti Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus'un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde KO-MEK usta öğreticilerinden oluşan müzik grubu açılışa katılan vatandaşlara müzik dinletisi sundu.

Açılışta kursiyerler adına konuşan Songül Özener KO-MEK ile birlikte hayatında değişenleri anlattı.

 

AYAZ'DAN ÖVGÜ DOLU KONUŞMA

"Öğrenmenin yaşı yoktur" diyerek konuşmasına başlayan ‪‎Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz; KO-MEK'ten övgü dolu sözlerle bahsetti.  "KO-MEK'in Kocaeli'nde çok büyük işler başaran bir halk üniversitesi olduğunu ifade eden Ayaz, konuşmasının devamında yapılan hizmetlerin ve karşılığında kursiyerler tarafından ortaya çıkarılan ürünlerin çok güzel olduğunu belirterek tüm kursiyerlerimize katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

KARAOSMANOĞLU; "EVDE DURMAYIN SPOR YAPIN"

Açılışta son olarak konuşan İbrahim Karaosmanoğlu, sağlıklı yaşam ve spor yapmanın önemine değinerek tüm katılımcıları spor yapmaya davet etti. Eğitimlerin önemine de değinen Karaosmanoğlu" öğrenmenin yaşı yoktur buralar sizler için evlerinizde televizyon karşısında vakit geçirmektense gelin buralarda hem sosyalleşin hem de becerilerinize beceri katın "dedi. Karaosmanoğlu KO-MEK kursiyerlerinin hazırladığı KO-MEK Bohçası'nın paylaşmak ve birlikteliğin en güzel göstergesi olduğunu ifade ederek bu hediyeyi evlenecek nişanlı kursiyerimize hediye etti. Ahşap Boyama branşı kursiyeri Meltem Kaya, Kocaeli Büyükşehir Şehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na kendi hazırladığı tabloyu hediye etti. Sergi, protokol ve kursiyerlerin açılış kurdelesini kesmesiyle vatandaşların ziyaretine açıldı. Kurdele kesiminden sonra protokol ve vatandaşlar sergiyi hep birlikte gezdi.

 

AKDENİZ HAVASI BURADA

Akdeniz Bölgesinin tüm güzelliklerini Başiskele ilçe sergisinde sergileyen kursiyerler, tarihi ve kültürü bir arada sergiledi. Tamamı kursiyerlerin el emeği göz nurundan oluşan sergide Akdeniz Bölgesi'ne ait kültürel değerler yansıtıldı. ‪ Karadeniz evlerinden yöresel yemeklere, her branşın kendine özgü eserlerle Akdeniz yöresini anlatmaya çalıştığı sergi, ziyaretçilerden tam not aldı.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52