Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzu temeli atıldı

Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temel atma törenine katılan Başkan Karaosmanoğlu, eğitim, kültür ve sporda Dilovası’na yatırımların devam edeceğini söyledi

banner96

Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzu temeli atıldı

Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temel atma törenine katılan Başkan Karaosmanoğlu, eğitim, kültür ve sporda Dilovası’na yatırımların devam edeceğini söyledi

08 Haziran 2018 Cuma 17:04
Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzu temeli atıldı
banner22

Her ilçeye bir yüzme havuzu yapmayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu doğrultuda projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Kenti spor tesisleriyle donatan Kocaeli Büyükşehir, sporcu bir gençliğin yetişmesi için bu alanlara önem veriyor. Yarı olimpik yüzme havuzları kentin pek çok yerinde yerlerini alırken yeni tesislerin yapımı için de projeler hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Dilovası ilçesine değer katacak olan yarı olimpik yüzme havuzu için temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası’na eğitim, kültür ve spor alanlarında yapılan yatırımların gelecekte de devam edeceğini söyledi. Tören sonunda Başkan Karaosmanoğlu, tesisin 2019 yılı ocak ayında bitirilmesi için müteahhit firma yöneticisinden söz aldı.

TEMEL ATMA TÖRENİNE YOĞUN İLGİ 

Temel atma törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, protokol ve vatandaşlar katıldı.  

 

BAŞKAN: EN BÜYÜK DEĞER SAĞLIK

Temel atma töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Eskiden insanlarımız köylerde yaşarken, bağ bahçe ve tarla işleriyle uğraşarak zaten spor yapıyordu. İnsanlarımız şehre geldiklerinde bazen dört duvar arasına sıkışabiliyor. Ondan sonra da insan hareketsiz kalınca, her türlü hastalık ortaya çıkmaya başlıyor. Biz toplumumuzdaki gencinde yaşlısının da, kadınının da, erkeğinin de spor yapmasını arzuluyoruz. En büyük değer, en büyük sermaye sağlıktır” dedi.

“SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN SPOR YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Başkan Karaosmanoğlu, “Sağlığımız bizim için çok önemli, onun için sağlıklı besleneceğiz. Doğal ürünler bulup tüketmeye çalışalım. Bunun yanında da hareket etmemiz gerekiyor. Sağlıklı bir yaşam için spor yapmamız şart. İşte o zaman sağlıklı yaşamı yakalayabiliriz. Bu yüzme havuzlarını da işte bu yüzden yapıyoruz. Tabi ki bu yüzme havuzunun yanında bireysel sporların da yapılabileceği salonlar da bulunacak. Gençlerimizin kötü alışkanlıklar edinmemesinin en kestirme yolu, spor yaptırmaktır. Boş duran genç birçok kötü alışkanlıklara gider” ifadesini kullandı.

VATANINI VE BAYRAĞINI SEVEN BİR GENÇLİK

Başkan Karaosmanoğlu, “Dilovası’nda bilgievlerimizi kurduk, akademi lisemizi kuruyoruz. Gençlerimizi istikbale, geleceğe sağlık bir şekilde yetiştireceğiz. Ahlaklı, terbiyeli, vatanını ve bayrağını seven bir gençlik yetiştireceğiz. Gençlerimizin boş zamanlarını değerlendireceğiz. Eğer biz bunu yaparsak o gencimiz terör örgütlerinin adamı olmaz. Biz bunu başarırsak gençlerimiz okur mühendis olur, iş adamı olur, meslek sahibi olur. O zamanda gençlerimiz ailesine, çevresine, toplumuna ve ülkesine yararlı olur. Kısacası adam olur. Bizim de en büyük gayemiz, çocuklarımızın hayırlı bir evlat olmasıdır” açıklamasını yaptı.

“EĞİTİM, KÜLTÜR VE SPORDA DİLOVASI’NA HİZMET DEVAM EDECEK”

Başkan Karaosmanoğlu, “İnsanlarımız ve özellikle gençlerimiz için o yüzden bilgievlerini, akademi liseyi, yüzme havuzlarını, spor salonlarını ve diğer hizmetlerimizi yapıyoruz. Biz annesini babasını, ailesi ve vatanını seven gençler için bu tesisleri kuruyoruz. Biz bu yüzden sizin için buraya yaklaşık olarak 10 milyon liralık bu projeyi yapıyoruz. Biz bunları severek yapıyoruz ve daha güzellerini de yapacağız. Çünkü güzel insanlar, her şeyin en güzeline layıktır. Şuan Dilovası’nın her türlü hizmetini yapıyoruz. Gelecekte eğitimde, kültürde ve sporda Dilovası’na hizmet vermeye devam edeceğiz. Bununla birlikte gençlerimizi, kadınlarımızı ve diğer insanlarımızı, geleceğe daha motivasyonlu ve daha iyi bir şekilde hazırlayacağız” şeklinde konuştu.     

TOLTAR: İLÇEMİZDE 16 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞANDI

Törende konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Bugün burada çok önemli ve hayırlı bir projenin temel atma törenindeyiz. Son 16 yıl içerisindeki bu ve bunun gibi projelerle genç bir nüfusa sahip ilçemizde, büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Alt yapı, üst yapı, yeşil alanlar, eğitim, kültürel ve sosyal alanlarıyla artık Dilovası bir ilçe hüviyetini kazanmıştır. Bu dönüşümde büyük emeği olan Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a ve Büyükşehir Belediyesi Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

TAM DONANIMLI

Dilovası Bilal-i Habeş Caddesi üzerinde yer alan Dilovası Spor Salonu ve Şehit Nihat Karadaş Spor Tesisi arasında kalan alanda yarı olimpik yüzme havuzu inşa edilecek. Proje alanı 4 bin 400 metrekare olan yapının, toplam inşaat alanı 4 bin 200 metrekare olacak. Yapının bodrum katında 2 adet masa tenisi salonu, 2 adet satranç ve 1 eğitmen odası ile soyunma odaları ve duşlar yer alacak. Yapının tesisat su deposu, kazan dairesi, havuz tesisat odası ve klima santrali gibi kısımlar da bu katta bulunacak.    

 

YARI OLİMPİK VE ÇOCUK HAVUZU                     

Yapının zemin katı giriş fuayesi, yarı olimpik yüzme havuzu ve çocuk havuzundan oluşacak. Ayrıca bu katta kafeterya, 2 adet antrenör odası, 2 adet soyunma odası ve büro birimleri yer alacak. Birinci katta ise kat fuayesi, bay ve bayan fitness salonu, soyunma ve duş alanları, mescitler ve 94 kişilik seyirci tribünü bulunacak.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52