AK Parti EYT için çalışma başlattı!

AK Parti, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili teklif için çalışıyor. EYT düzenlemesi için öncelikle kapsam ve şartlar belirlenecek.

banner96

AK Parti EYT için çalışma başlattı!

AK Parti, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili teklif için çalışıyor. EYT düzenlemesi için öncelikle kapsam ve şartlar belirlenecek.

19 Ocak 2022 Çarşamba 18:36
AK Parti EYT için çalışma başlattı!
banner22


TRT Haber'in haberine göre; yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışma başlatıldı. AK Parti teklifi bu yıl Meclis Genel Kurulu'na getirmeyi planlıyor. EYT teklifi için bazı formüller üzerinde çalışılıyor. Öncelikle kapsam ve şartlar belirlenecek.

YAŞ VE SİGORTA ŞARTI

Emeklilik için bazı şartlar aranacak. Yaş sınırı ve sigortalılık sürelerine bakılacak. 50 yaşın altında olmama ve 1999 öncesi Bağ-Kur ya da SSK sicil kaydı bulunma şartı aranacak. Kanun çıktığında prim ve gün sayısını dolduranlara emeklilik hakkı gelebilecek. Belli bir yaşın üstünde olanlara emeklilik verilmesi gibi bir formül de masada. Kademeli olarak emeklilik hakkının verilmesi de söz konusu.

EYT VE 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI!

Daha önce bu konu AYM’ye de götürüldü. AYM kademeli geçişi öngören bir düzenleme yaptı ve bu düzenleme halen uygulanıyor. Şimdi EYT yapılanması içerisinde olan değerli vatandaşlarımız bu konuda yaklaşım sergileyerek daha önceki düzenlemelere göre kendilerine yaşın isabet ettiğini kimisinin 3-4 yaş daha fazla çalışarak emekli olabileceğini ifade ederek ben primimi doldurduktan sonra ve yaşa eriştikten sonra daha önce emekli olabileyim şeklinde yaklaşımlarını ortaya koyuyorlar.

EYT İÇİN TARİH VERİLDİ

Bir de sözleşmeli personeller var. Çok çetrefilli statülerdir. Çok farklı hukuki düzenlemeler ve farklı hukuki sonuçlar doğuran bir sistematize söz konusu biz bunları yalınlaştırmak ve tek bir çatı altında daha da basite indirgeyerek bu ayrışmaları toparlayarak herkesin daha iyi bir noktada hak sahibi olarak yoluna devam etmesini istiyoruz. Sözleşmeli personellerin durumlarıyla ilgili bir çalışma yapılıyor. EYT’li vatandaşlarımızın durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor. 2022 yılında EYT’liller ile ilgili ne yapacağımızın müjdesini Çalışma Bakanımızla ifade etmek isterim. 3600’ü çalışıyoruz akabinde sözleşmeli personel statüsünü düzenleyeceğiz ve EYT’li kardeşlerimizin durumunu ele alarak onların da memnun olacağı ‘Allah razı olsun’ diyeceği bir noktaya inşallah hep beraber geleceğiz."

kaynak TRT haber

banner44
Son Güncelleme: 21.01.2022 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52