Anibal’in mezarı nerede?

Anibal, MÖ 247 ile MÖ 183 yılları arasında yaşamış Sami ırkından gelen Kartacalı politikacı ve generaldir. MÖ 247’de Kartaca’da dünyaya geliyor Anibal.

banner96

Anibal’in mezarı nerede?

Anibal, MÖ 247 ile MÖ 183 yılları arasında yaşamış Sami ırkından gelen Kartacalı politikacı ve generaldir. MÖ 247’de Kartaca’da dünyaya geliyor Anibal.

19 Ocak 2018 Cuma 11:59
Anibal’in mezarı nerede?
banner22

Anibal, MÖ 247 ile MÖ 183 yılları arasında yaşamış Sami ırkından gelen Kartacalı politikacı ve generaldir. MÖ 247’de Kartaca’da dünyaya geliyor Anibal. Anibal, yani (Hannibal)  Birinci Pön Savaşı'nın ünlü kahramanı Kartacalı komutan Hamilcar Barca'ın oğludur. Küçük yaşlarda babası ile savaşlara katılmaya başladı. Babasının isteğiyle, Roma'ya karşı her zaman kin duyacağına dair ant içti. Kısa bir süre sonra babasının ölümünü müteakiben, eniştesi ve kardeşinin yardımıyla asker oluyor. Hannibal; tüm zamanların en büyük askeri dehalarından biridir. İtalya'ya girmiş ve Romalıları birkaç önemli savaşta yenmiştir. MÖ 183 veya 182'de Bitinyalı yetkililer tarafından Romalılara teslim edileceğini anlayınca Gebze’de denizden karaya çıkıyor ve yüzüğünde taşıdığı bilinen zehiri içmek suretiyle intihar ederek yaşamına son veriyor. Mezarı bilinmemekle beraber, ölüm yeri olan Gebze'de bulunan Tübitak yerleşkesinde kendi anısına yapılan bir anıt bulunmaktadır. Ancak mezarı halen bulunamamıştır. Tarihçiler: Gebze diyor. Yani ölüm yeri Gebze…Ancak mezarı tam olarak nerede? Bilen yok… Yıllardır tarihçilerin kafasını yoran ve meşgul eden de bu ya işte…Sadece anıtı  Atatürk'ün  vasiyeti üzerine Hannibal'ın mezarının bulunması ve bir anıt yapılması isteği vasiyet kabul ederek 1981'de yapılmıştır. Başka da bir gelişme yok…

banner44
Son Güncelleme: 19.01.2018 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52