ATK Gebze Şubesi Törenle Açıldı

Gebze Belediyesinin girişimleri ve teçhizat desteğiyle ilçeye kazandırılan Adli Tıp Kurumu Gebze Şubesi; Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar ve protokolün katıldığı törenle hizmete girdi

banner96

ATK Gebze Şubesi Törenle Açıldı

Gebze Belediyesinin girişimleri ve teçhizat desteğiyle ilçeye kazandırılan Adli Tıp Kurumu Gebze Şubesi; Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar ve protokolün katıldığı törenle hizmete girdi

02 Nisan 2022 Cumartesi 14:56
ATK Gebze Şubesi Törenle Açıldı
banner22

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün girişimleriyle ilçeye kazandırılan Adli Tıp Kurumu Gebze İlçe Şubesi’nin açılışı, protokolün katılımıyla düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Ülke genelinde ilçeler bazında bir ilk olarak Gebze’ye kazandırılan, teçhizatları da Gebze Belediyesi tarafından sağlanan Adli Tıp Kurumu Gebze Şubesi’nin açılış törenine AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir, CHP İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlyas Sarı, İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.

KURUMLARLA İŞBİRLİKLERİ

Fatih Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek Adli Tıp Kurumu Gebze Şubesinin açılış töreninde bir selamlama konuşması gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Gebze Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün açılış törenine hoş geldiniz. Gebze Belediyesi olarak yaptığımız hizmet ve yatırımlarda örnek alınacak bir belediyecilik düsturuyla çalışıyor, projelerimizi hayata geçiriyoruz. Tek başımıza hayata geçiremeyeceğimiz fakat ilçemiz için fayda sağlayacak projelerdeyse

diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla iş birlikleri yapıyoruz.

TÜM İŞLEMLER HIZLA YAPILACAK

Bugün açılışını yapacağımız Gebze Adli Tıp Şube Müdürlüğü, iş birlikleri neticesinde hayata geçirildi. İlçeler bazında Türkiye’de bir ilk olarak Gebze’de hizmet verecek. Adli Tıp Kurumu, gerçeklerin ortaya çıkarılarak adaletin hızla tesis edilmesinde büyük önem taşıyor. Bu yüzden hızla ulaşmak ve değerlendirmenin süratle yapılması çok kıymetli. Bundan önce otopsi dahil, adli tıp vakalarında işlemler İstanbul’da yapılıyordu. Cenazeler ve hemşerilerimiz her gün araçlarla İstanbul’a götürülüp getiriliyordu.

FİZİKİ ALTYAPI VE EKİPMAN DESTEĞİ

Bu durum zorlu süreçlerden geçen hemşerilerimiz için manevi yıpranmalara sebep oluyordu. Tüm bunların önüne geçmek için gerekli çalışmaları yaptık, taleplerimizi ilettik. Sağlık Bakanlığımızın uygun görmesiyle Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün ilk defa bir ilçede açılması, Gebze’de açılması kararlaştırıldı. Süreç başlatıldı, doktor atamaları yapıldı. Adliye binası içerisinde idari işlemler ve raporlama süreçleri bir süre önce başladı. Tüm otopsilerin yapılmasına imkân verecek fiziki altyapı ve gerekli ekipmanlar Adli Tıp Kurumu ve Gebze Belediyesi’nin ortak yatırımıyla hazır hale getirildi. Bu süreçte toplam yatırım bedeli 500 bin lirayı buldu.

KOMŞU İLÇELERE DE HİZMET VERECEK

Şu anda otopsi merkezimiz, 3 doktorumuz ve yardımcı personel ile otopsi işlemleri yapmaya hazır hale geldi. Gebze Adli Tıp Şubesi yalnızca ilçemize değil; Darıca, Çayırova, Dilovası, Körfez ilçelerine de hizmet verecek. Gebze Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün hizmete alınmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, Adli Tıp Kurumu’na, Adalet Bakanlığı’na, Sağlık Bakanlığı’na teşekkür ediyorum. Merkezimizdeki personelimize ve doktorlarımıza iyi çalışmalar diliyorum. Ramazan arifesinde açtığımız tesisimiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

GEBZE’NİN ŞANINA YAKIŞIR BİR HİZMET

Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar ise konuşmasında, “Kıymetli hazirun açılışımıza hoş geldiniz. Hekimler ile hakimlerin bir araya geldiği nadir platformlardan bir tanesinde bulunuyoruz. Adaletin tecellisi için bu kurumlar önem arz ediyor. Değerli belediye başkanlığımızın katkısıyla ve diğer paydaşlarımızın desteğiyle Gebze’nin şanına yakışır şekilde bir hizmeti Allah’ın izniyle vatandaşlarımıza sunmuş olacağız inşallah. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

TAM BİR İŞBİRLİĞİ VE UYUM İÇERİSİNDE

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir imece çalışması neticesinde bir irade ortaya kondu. Bir ihtiyaç vardı bunun yerine getirilmesi için bu hizmet hayata geçirildi. Gebze’mizin tüm kurum kuruluşları arasında tam iş birliği ve uyum var hamdolsun. Güzel bir eseri kazandırdık. Tüm paydaşları kutluyor hayırlı olması temennilerimi sizlerle paylaşıyorum.”

 Adli Tıp Kurumu Gebze Şubesi’nin açılış kurdelesi protokol tarafından birlikte kesildi. Açılışın ardından protokol ATK Gebze Şubesinde incelemelerde bulundu.     

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52