Gebze İlçe Sağlıktan "Kanser Haftası"na dikkat!

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr.İlhan KADIOĞLU Türkiye’de kanserin önemli bir kısmı önlenebilen kanserlerden oluştuğuna dikkat çekti.

banner96

Gebze İlçe Sağlıktan "Kanser Haftası"na dikkat!

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr.İlhan KADIOĞLU Türkiye’de kanserin önemli bir kısmı önlenebilen kanserlerden oluştuğuna dikkat çekti.

01 Nisan 2021 Perşembe 15:58
Gebze İlçe Sağlıktan "Kanser Haftası"na dikkat!
banner22

Türkiye’de kanserin önemli bir kısmı önlenebilen kanserlerden oluştuğuna dikkat çeken Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr.İlhan KADIOĞLU; “ İlçemizdeki verileri değerlendirildiğimiz taktirde tütün ve obezite ile mücadele programımız kanser kontrolünün en önemli yapıtaşlarını oluşturmakta. Ayrıca kanser tedavisi üzerine yapılan yatırımlar ile değil, önleme ve erken teşhis üzerine yöneltilen eylem planları ile kontrol altına alınabilmekte. Bununla beraber alkol ile mücadele, fiziksel aktivitelerin arttırılması, tuzun kısıtlı kullanılması, gibi kanserle mücadele de çok önemli unsurlar vardır.” dedi.

Kanserin ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından çok önemli bir toplum sağlığı problemidir. Özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümün yok edilebildiği ve erken teşhis edildiğinde tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türlerini göz önüne alırsak korunmanın önemi arttığına dikkat çeken KADIOĞLU ; “ Yeryüzünde her yıl 14 milyon kişinin yakalandığı ve 8,2 milyon kişinin ölümüne sebep olan kanser; yaş, cinsiyet, dil, din, ırk ayırımı yapmaksızın tüm insanları etkilemekte.” dedi.

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Rukiye Çakır bilgilendirdi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi Sorumlusu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Rukiye Çakır ; KETEM Birimi'de 40-69 yaş arası kadınlarda klinik meme muayenesi ve mamografi ile meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlarda HPV-DNA ve Smear ile rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde ise gaitada gizli kan testi ile bağırsak kanseri taraması yapılıyor. Meme Kanseri erken teşhisinde önemli rol oynayan Mamografi çekimlerimiz Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'nde (KETEM) ücretsiz yapılmaktadır.” dedi. Randevu İrtibat Adresi: Tel: 0 262 644 7250

banner44
Son Güncelleme: 01.04.2021 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52