Gebze’de 20 delta varyantı hasta bulunuyor

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, “Şu anda ilçemizde bin 350 civarında bir vaka söz konusu bunun yüzde yirmisi ne yazık ki delta varyantı” olduğunu ifade etti.

banner96

Gebze’de 20 delta varyantı hasta bulunuyor

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, “Şu anda ilçemizde bin 350 civarında bir vaka söz konusu bunun yüzde yirmisi ne yazık ki delta varyantı” olduğunu ifade etti.

14 Ağustos 2021 Cumartesi 12:05
Gebze’de 20 delta varyantı hasta bulunuyor
banner22

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Başkanlığında Covid-19 ile Mücadele Kapsamında Pandemi Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Kaymakam Mustafa Güler'in başkanlığında, ilgili ve yetkili kurum amirlerinin de iştirakiyle ‘Aşılama faaliyetleri ve pandemi ile mücadele’ konulu istişare toplantısı önceki gün ilçe kaymakamlığında yapıldı. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, konu ile ilgili olarak yürütülen çalışmaların son derece titizlik ve hassasiyet çerçevesinde yürütüldüğünü ve bu manada hükümet yetkililer tarafından alınan kararların Gebze’de de ciddiyet, kararlılık, titizlik ve hassasiyet çerçevesinde uygulanmasının büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

“VAKA SAYILARINI YUKARIYA ÇEKTİ”

Kaymakam Mustafa Güler, “Virüsün yayılmasını ve vaka sayılarının artmasını önlemek için önümüzdeki günlerde alacağımız tedbirler hakkında toplanmış bulunuyoruz. Geldiğimiz bu süreçte ne yazık ki vatandaşlarımızda bir rahatlama ve rehavet olduğunu gözlemliyoruz. Yaz ayları ile birlikte sosyal hareketliliğin artması vaka sayılarını tekrar yukarıya çekti. Hastalıktan kurtulmamızın tek çaresi olan aşı hakkında bilimsel olmayan veriler ile insanları aşıdan soğutuyorlar. Hastalıktan tek kurtuluşumuzun şu an için aşı olduğunu hepimiz biliyoruz. Vatandaşlarımız aşı konusunda daha fazla bilinçlendirilmeli. Kamu kurum ve kuruluşlarımızda da hala aşılarını olmayan personellerimiz mevcut.

“20 DELTA VARYANTI”

Kurum müdürlerimiz o personellerimizle görüşmeler sağlamalı aşı olmaları konusunda İlçe Sağlık Müdürlüğümüzden yardım alarak aşılarını yapmalarını sağlamalıyız. Vakaların artması ile beraber filyasyon ekiplerimiz hasta olan vatandaşlarımıza hızlı şekilde ulaşmada sorunlar yaşamaktadır. Bu nedenle İlçe Sağlık Müdürlüğüne filyasyon ekiplerinde görevlendirilmek üzere kurumlarımızdan araç ve personel takviyesi yapmalıyız” dedi. Toplantıda söz alan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, “1 Temmuz’dan itibaren gevşetilen yasaklarla birlikte vaka hızında büyük artış yaşandı. Şu anda ilçemizde bin 350 civarında bir vaka söz konusu bunun yüzde yirmisi ne yazık ki delta varyantı.

“AŞI SIKINTI YAŞAMIYORUZ”

Delta varyantında bulaşı hızı çok yüksek olduğundan en hızlı şekilde bu vakaları tespit edip filyasyon ekiplerimizle tedavilerine başlatıyoruz. Hastanelerde, yoğun bakımlarda tedavi gören hastalarımızın büyük çoğunluğunu aşısız vatandaşlarımız oluşturuyor. Covid 19 hastalığına karşı hala en büyük silahımız aşı olmak. İlçemizde herhangi bir aşı sıkıntı yaşamıyoruz. Hem Biontech hem de Sinovac elimizde var. Vatandaşlarımızı her gün 09.00 – 17.00 saatleri arasında Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğümüzde aşı olmaya davet ediyoruz” dedi.  Toplantı kurum müdürlerinin görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi ile son buldu.

banner44
Son Güncelleme: 15.08.2021 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52