Kaymakam Mustafa Güler Çocukların Karne Heyecanına Ortak Oldu

Her pazartesi mesaisine ilçemizdeki bir okulda bayrak törenine katılarak öğrenciler ile başlayan Kaymakam Mustafa Güler, bu defa öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

banner96

Kaymakam Mustafa Güler Çocukların Karne Heyecanına Ortak Oldu

Her pazartesi mesaisine ilçemizdeki bir okulda bayrak törenine katılarak öğrenciler ile başlayan Kaymakam Mustafa Güler, bu defa öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

21 Ocak 2022 Cuma 23:16
Kaymakam Mustafa Güler Çocukların Karne Heyecanına Ortak Oldu
banner22

2021-2022 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesiyle 89.270 öğrencinin karne heyecanı yaşadığı ilçemizde Kaymakam Mustafa Güler Emlak Konutları Alparslan Okullarında düzenlenen karne dağıtım töreninde öğrencilere karnelerini takdim etti.

Törene Kaymakam Mustafa Güler’in yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Güler “ Kıymetli İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Okul Müdürüm, çok değerli öğretmenlerimiz, istikbalimiz geleceğimiz sevgili yavrularımız; hepinize hayırlı sabahlar diliyor, en içten en kalbi duygularımla sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. İlçemizde 89 bin 270 öğrencimiz, 5 bin 595 öğretmenimiz ve 207 okulumuzda birinci yarıyılı tamamladık. 

Birazdan çocuklarımıza karnelerini vereceğiz. Öncelikle belirtmek isterim ki karne her şey demek değil. Çocuklarımızın karnelerindeki notları ne olursa olsun, onları kırıp dökmeyelim onlar bizim yavrularımız, onlar bizim geleceğimiz. Eğitimin üç ana ayağı var. Bunlar öğrenci, öğretmen ve veli. Üç ayağın olumlu ve birlikte çalışması eğitimdeki kaliteyi ve başarıyı arttırır. Dolayısıyla çocuklarımızın karnelerindeki zayıfta bizlerinde payı bulunmaktadır. Çocuklarımız ile ilgilenmemiz gerekiyor. Anne baba olarak hayatın her aşamasında çocuklarımıza karşı görevlerimiz var. Derslerinde mutlaka yardımcı olmalı okul idaresi ve öğretmenleri ile mutlaka istişare ve iş birliği içinde olmalıyız. Çocuklarımız bugün aldıkları zayıfları düzeltebilir. Yeter ki ruh sağlıkları ve maneviyatları iyi olsun biz onlara güzel ahlak ve sorumluluk bilincini öğretelim” dedi.

Kaymakam Güler sözlerine okulda açılışını yaptığı 15 Temmuz Şehitleri sergisine değinerek “15 Temmuz şehitlerimize ilişkin bu güzel ve anlamlı sergi için teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'u hiç unutmamamız lazım.15 Temmuz'a giden yolda nelerin olduğunu, kimlerin yaptığını kimlerin buna destek olduğunu iyi bilmemiz lazım. Bugün ülkemizin içerisinde bazı kimseler haksız bir şekilde eleştiren ve ülkemizin ekonomisini yıkmaya bizleri zayıflatmaya çalışan güçler var. 15 Temmuz'da darbe ile ülkemizin işgaline zemin hazırlayanlar; ülkemizi tıpkı Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Lübnan'da olduğu gibi parçalamaya çalışan kişiler var. Bunlarla mücadele etmek için çok çalışmamız, iyi bir nesil ilim ve irfanla bezenmiş vatanını milletini seven bir gençlik yetiştirmemiz lazım. Yunus’un çok güzel bir sözü var ya ;

İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir,
Sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır?

Önce kendinizi bilmeniz lazım. Biz kimiz nereden geldik nereye gidiyoruz. Çocuklarımıza küçük yaşlarda vatan sevgisini, millet sevgisini, ülke sevgisini kazandırırsak Allah’ın izniyle hiçbir şey olmaz” dedi.

Konuşmasının devamında öğrencilere ara tatilde kitap okumalarını, bilgisayar tablet gibi teknolojik aletleri daha az kullanarak yeni eğitim-öğretim yılına zihnen ve bedenen dinlenmiş olarak girmeleri tavsiyesinde bulunan Kaymakam Güler “Karne alan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, ailelerine ve öğretmenlerine de teşekkür ediyorum” dedi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93