Trafik Haftası kutlandı

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gebze Şoförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Gebze Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğü ve Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı ortaklığında Gebze’de Trafik Haftası etkinliği düzenlendi.

banner96

Trafik Haftası kutlandı

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gebze Şoförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Gebze Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğü ve Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı ortaklığında Gebze’de Trafik Haftası etkinliği düzenlendi.

11 Mayıs 2018 Cuma 13:27
Trafik Haftası kutlandı
banner22

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde yapılan programa Gebze Kaymakamı Mustafa güler, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Güzel, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Abdulkadir Öz, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adnan  Aksakal, siyasi parti, STK temsilcileri, öğrenciler ve polis memurları katıldı.

“TRAFİK KAZALARINDA HER YIL 130 BİN KİŞİ ÖLÜRKEN, 2.5 MİLYON KİŞİ YARALANIYOR”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gebze Tescil ve Denetleme Büro Amiri Mehmet Arslan, “Avrupa’da temel alındığında trafik kazalarında her yıl 130 bin kişi ölmekte yaklaşık 2 buçuk milyon kişi de yaralanmaktadır. Trafik kazalarının kurbanlarını yaklaşık 3’te birini 15 ile 29 yaşlarındaki kişiler oluşturmaktadır. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının oluş sebepleri incelendiğinde sürücü kusuru yüzde 97’dir. Buna yaya ve yolcu kusurları da eklendiğinde insan faktöründen kaynaklanan kaza sebepleri yüzde 99’a ulaşmaktadır. Emniyet müdürlüğümüz denetiminde yapılan çalışmalarda 2015 yılında 69 bin 767 araç kontrol edilmiş. 42 bin 719 araç hakkında trafik cezası tatbik edilmiş. Kusuru görülen bin 100 adet araç trafikten men edilmiş. Yıl içinde 17 tane ölümlü trafik kazası, 698 tane yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş. Bu kazalarda 22 kişi hayatını kaybetmiş. Bin 151 kişi de yaralanmıştır” dedi.

“EN AZ KAZA DEĞİL HİÇ KAZA OLMASIN”

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de konuşmasında “Görüyoruz ki ağaç yaşken eğilir mantığıyla büyüklerde treni kaçırdık mı bilmiyorum ama çocuklarımızı kazanalım. Onlar yarının büyükleri olduklarında kazaya meydan vermemek için, kendi canlarına başkalarının canlarına, başkalarının mallarına ve kendi mallarına zarar vermemeleri için gerekli eğitimi verirsek, gerekli bilgiyi verirsek inşallah bundan sonra sıfırlanma olmayacağına göre asgariye indirme gibi hedefi gerçekleştirmiş oluruz. Bütün trafik çalışanlarının, trafik konusunda eğitim verenlerin, trafik konusunda bilgisi olanların yapması gerekenlerdir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere verilen ödüller ve düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52