Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması devam edecek mi?

Hafta sonu hafta içi sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş gelişme. Pazar günü sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Market, bakkal, lokanta, restoran hepsini kapsıyor.

banner96

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması devam edecek mi?

Hafta sonu hafta içi sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş gelişme. Pazar günü sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Market, bakkal, lokanta, restoran hepsini kapsıyor.

25 Haziran 2021 Cuma 14:41
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması devam edecek mi?
banner22

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz kabine toplantısında 1 Temmuz itibarıyla tüm yasakların kaldırılacağını duyurmuştu. Fakat bu hafta Pazar günü sokağa çıkma yasağı son kez uygulanacak. Pazar günü tüm gün boyunca sokağa çıkmak yasak olacak. Ama bakkal, market, manav, kasap, kuruyemis¸c¸i ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet go¨sterebilecek. Ayrıca turistlere sokağa çıkmak serbest olacak. İçişleri Bakanlığı ise 81 ile gönderdi. YKS ile ilgili gönderilen genelgede sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak kişiler belirlendi. İşte sokağa çıkma yasağı ile ilgili tüm detaylar...

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Market, manav, lokanta, restoran, hepsini kapsıyor... Pazar günü...

HAFTA SONU YASAK VAR MI?
 
Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00-­05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN TURTİSTLER MUAF
 
Yabancılara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasına dair muafiyet sadece turistik faaliyetler kapsamında geçici/kısa bir süre için ülkemizde bulunan yabancıları kapsamakta olup; ikamet izinliler, geçici koruma statüsündekiler veya uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri dahil olmak üzere turistik faaliyetler kapsamı dışında ülkemizde bulunan yabancılar sokağa çıkma kısıtlamalarına tabidirler.
 

PAZAR GÜNÜ NERELER AÇIK
 
Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir.İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdi. YKS ile ilgili gönderilen genelgede sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak kişiler belirlendi .Genelgede, ÖSYM Başkanlığı tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde il merkezleri ile bazı ilçelerden oluşan 200 sınav merkezinde gerçekleştirilecek olan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavının; Cumartesi sabah (10.15-12.30), Pazar sabah (10.15-13.15) ve Pazar öğleden sonra (15.45-17.45) olmak üzere 3 oturum şeklinde uygulanacağının bildirildiği hatırlatıldı
 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52