İstanbul'da 30 yeni metrobüs sahaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla alımını yaptığı 160 yeni metrobüsten 30’u Edirnekapı Metrobüs Garajı'ndan sahaya çıktı.

banner96

İstanbul'da 30 yeni metrobüs sahaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla alımını yaptığı 160 yeni metrobüsten 30’u Edirnekapı Metrobüs Garajı'ndan sahaya çıktı.

13 Nisan 2022 Çarşamba 11:49
İstanbul'da 30 yeni metrobüs sahaya çıktı
banner22

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla alımını yaptığı 160 yeni metrobüsten 30’una kavuştu. 30 yeni metrobüsün sahaya çıkış töreni, Edirnekapı Metrobüs Garajı’nda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un tek bir imzayla yönetilmesini, tek bir anlayışla yönetilme riskini bir insafa dayalı olarak bırakmayacağımızı dile getirdiklerini anımsatarak, "Bu insafa bu süreci bırakmayacağımızı dile getirdiğimizin bir örneğidir bugünkü burada gördüğünüz manzara. Yeter mi? Yetmez. Bizi engellemezseler veya bazı bulduğumuz kaynakların önüne set kurmazlarsa, daha hızlı hallederiz. Olmadı, seneye seçimde değişecek, ondan sonra hallederiz. Bir sene sonra her şey daha güzel olacak” diye konuştu.

Büyükşehir'in kendi öz kaynaklarıyla alımını yaptığı 160 yeni metrobüsten 30’una İstanbullularla buluşturduklarını kaydeden Başkan İmamoğlu, metrobüs filosunu yenilemek için 300 araç almak üzere, 90 milyon Euro’luk dış kredi bulan İBB kurumu İETT'nin Cumhurbaşkanlığı'ndan onay çıkmayınca, öz kaynakları ile otobüs almak için harekete geçtiğini anımsattı. İmamoğlu, 5 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen ve canlı yayınlanan ihale sonucunda 21 metre uzunluğunda 100, 25 metrelik 60 otobüs alımı için 2 farklı yerli firmayla anlaşma sağlandığını kaydetti.

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili de konuşmasında, yeni metrobüsler için düzenlenen ihale süreci ve yeni araçların özellikleriyle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu ve beraberindeki heyet, konuşmaların ardından yeni metrobüs araçlarının test sürüşüne katıldı. İmamoğlu, test sürüşünden sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

banner44
Son Güncelleme: 13.04.2022 23:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52