Kütük' risk taşıyan köy okulları var!

Kocaeli Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Orhan Kütük çarpıcı açıklama yaptı.

banner96

Kütük' risk taşıyan köy okulları var!

Kocaeli Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Orhan Kütük çarpıcı açıklama yaptı.

12 Şubat 2021 Cuma 20:26
Kütük' risk taşıyan köy okulları var!
banner22

Kütük'ün yaptığı açiklama;

15 Şubat Pazartesi KÖY OKULLARI açılıyor.Ama hata yapılan okullar var.

İlimiz Büyükşehir olduğu için KÖY kavramı olmasa da, özellik olarak, köy olan yerleşim yerleri mevcut. İl Hıfsısıhha kurulu kararı ve İl Milli Eğitim Komisyon incelemesi sonucu bazı okulların açılması, bazı okulların ise açılmaması( köy okulu olmasına rağmen ) kararlaştırılmış.
Açılmaması kararı verilen bölgeler isabetli olmuş. Ancak açılması öngülen okullardan SALGIN gereği risk taşıyan okulların durumu tekrar gözden geçirilmeli ve önümüzde ki haftanın soğuk hava şartları göz önünde bulundurularak açılacaksa bile 2 hafta ertelenmelidir diye düşünüyoruz. 

Bu konuda ki gerekçemiz ise ilimiz sanayi bölgesidir. Hareketlilik çok fazladır. Yeni tip mutant virüsün yayılım tehlikesi bölgemiz de daha kolaydır.

Özellikle Dilovası Çerkeşli ve Gebze Cumaköy okulları gerek öğrenci sayısı, gerek sınıf ve tuvalet gibi ortak kullanım alanlarının yetersizliği,  taşımalı eğitim yapılması özelliği itibariyle tekrar değerlendirilmesi gereken okullardır. 
Cumaköy İlkokulu ve ortaokulunda toplam 320 öğrenci kayıtlı olup, bunların 100 civarı taşıma ile 4 köyden gelmektedir. 
İl Milli Eğitim yöneticilerimizin ve özellikle Kocaeli Valimizin durumu tekrar değerlendireceğini ve Köy statüsü taşıdığı şaibeli, nüfus hareketliliği çok yoğun bu okulların açılmasının 15 gün kadar ertelenmesinin doğru olacağı kanaatindeyiz.
Kamuoyunun ve valimiz sayın Seddar Yavuz’un dikkatine sunarız.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52