Son Dakika..Fırat'ın doğusuna operasyon başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde yaptığı açıklamasında, "Fırat'ın doğusuna birkaç gün içerisinde operasyona başlıyoruz." dedi.

banner96

Son Dakika..Fırat'ın doğusuna operasyon başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde yaptığı açıklamasında, "Fırat'ın doğusuna birkaç gün içerisinde operasyona başlıyoruz." dedi.

12 Aralık 2018 Çarşamba 14:01
Son Dakika..Fırat'ın doğusuna operasyon başlıyor
banner22

 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için ABD'ye giden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradaki Türk toplumu ile buluştuğu iki ayrı toplantıda, Fırat'ın doğusuna yapılacak olası bir operasyonla ilgili peş peşe mesajlar verdi.

Erdoğan, Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi'nin düzenlediği etkinlikte, "İnşallah önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusunu da kapsayacak şekilde, Suriye'nin içindeki güvenli bölgeleri artırmaya devam edeceğiz" dedi.

Ardından geçtiği TURKEN Vakfı Gala Yemeği'nde ise, yapılacak operasyonu, “Fırat Kalkanı Harekatı” ile örneklendirerek, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarına benzer bir adımın önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusu için de atacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, ABD'de, Fırat'ın doğusuna operasyon ile ilgili bu açıklamaları yaparken, Rus Kommersant gazetesinde yayınlanan makalesinde de aynı konuya değinerek, "Rusya'nın da özellikle PKK, PYD, YPG gibi terör odaklarına karşı Türkiye'nin mücadelesine destek vermesini bekliyoruz" dedi.

Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğunda fiili olarak yönetimi sürdüren Demokratik Suriye Güçleri (DSG), ülkenin yaklaşık dörtte birini kontrol ediyor.

DSG'nin ana gövdesini Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) oluşturuyor.

Bu oluşum, ABD desteğiyle Suriye'nin kuzeydoğusundaki bölgelerde DAİŞ’le mücadele etmek üzere 2015 yılında kuruldu.

“ABD YPG’YE OLAĞANÜSTÜ DESTEK VERİYOR”

Erdoğan, Kommersant gazetesinde yayınlanan makalesinde, ABD'nin PYD ve YPG'ye "olağanüstü destek" vermeye devam ettiğini belirterek, "Bölgedeki dengeleri zedeleyecek olan bu tür adımlardan vazgeçilmesi gerekiyor" dedi.

"OPERASYON BİRKAÇ GÜNE BAŞLAYACAK"

"Fırat'ın doğusu ile ikazlarımızı yaparken hazırlıklarımızı da tamamladık. Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden temizlemek için yapacağımız hareketın birkaç güne başlayacağını ifade ediyoruz. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değil. Bölgede faaliyet gösteren terör unsurlarıdır.Münbiç Araplara ait olduğuhalde terör örgütleri faaliyet gösteriyor. Ülkemizde bulunan yaklaşık 4 milyon Suriyelinin kendi evlerine dönüşlerini ancak bu şekilde mümkün kılabiliriz. Biz ülkemize ve milletimize tuzak kuranlarla değil, dostluk gösterenlerle yol yürümeye devam edeceğiz."

banner44
Son Güncelleme: 12.12.2018 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52