Recep Akdağ UMKE tatbikatını İzledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gölcük'de kentsel dönüşüm kapsamında Kavaklı sahilinde yıkılacak olan binalarda ve enkazlarda yapılan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Tatbikatı'nı izledi.

banner96

Recep Akdağ UMKE tatbikatını İzledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gölcük'de kentsel dönüşüm kapsamında Kavaklı sahilinde yıkılacak olan binalarda ve enkazlarda yapılan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Tatbikatı'nı izledi.

28 Ocak 2017 Cumartesi 18:03
Recep Akdağ UMKE tatbikatını İzledi
banner22

Sağlık Bakanı Recep  Akdağ, Gölcük'de kentsel dönüşüm kapsamında  Kavaklı sahilinde yıkılacak olan binalarda ve enkazlarda yapılan  Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Tatbikatı'nı izledi. Tatbikata UMKE, AFAD, polis, itfaiye, Kıyı Emniyeti ekipleri katıldı. Tatbikat Sağlık Bakanı Recep  Akdağ'ın telsiz anonsuyla başladı. 8 ayrı afet senaryosu tatbikat alanında gerçekleştirilirken, binaların enkazlarında mahsur kalan yaralılar kurtarıldı. Ayrıca senaryo gereği denizde bir tekne alabora olurken, Kıyı Emniyeti'ne bağlı deniz taşıtları ile deniz polisi ve zodyak botlarla bölgeye ulaşılarak müdahalede bulunuldu. Bakan Recep  Akdağ, UMKE'den övgü ile bahsederek, "İddia ediyorum ki bugün dünyanın en donanımlı, afetlere en hazır, gönlü ve şefkati en geniş olan ekibi  Türkiye Cumhuriyeti'nde kurulmuştur. Allah'a binlerce defa şükrediyorum, Rabbim bize hiçbir felaket, hiçbir afet göstermesin ama tarihin seyri içerisinde bazen kaçınılmaz oluyor. Bu kaçınılmazlığa karşı hazır olmanız lazım.  Dünya Sağlık Örgütü, afetlerde acil sağlık müdahalesi konusunda  Türkiye'nin bütün  Avrupa'ya, bütün dünyaya örnek olabileceğine dair bir rapor yayınlamıştır. Sonuçta UMKE böyle bir UMKE. Gerçekten Allah nazardan saklasın. Burada hizmet eden kardeşlerimizden Allah razı olsun" diye konuştu.

AFETLERDE HAZIRLIKLI OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Afetlere hazırlıklı olmanın önemine değinen  Akdağ, "Afetlerde hazırlıklı olmak çok önemli. Hem yeterli sayıda yetişmiş ekibiniz olacak, ekipmanınız, gerekli cihazlarınız olacak, iyi bir planlamanız olacak ve hem de bu ekiplerin birbirleriyle çok organize bir şekilde çalışması gerekiyor. Bize bu tatbikatlar bunları kazandırıyor tabi ki. Ağır afetlerden, depremlerden milletimizi muhafaza etsin ama hazır olmak lazım" dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Aydınlık ise UMKE'nin her türlü afete hazır olduğunu belirterek, "8 bin 500 gönüllüye ulaşmış durumdayız.  Türkiye'de ve tüm dünyada hem doğal afetlere, hem de diğer acil durumlara müdahale yaparken dünyaya örnek bir uygulama yapmakta.  Dünya Sağlık Örgütü'nün ve ilgili kuruluşların da UMKE tipi gönüllülük esasında acil medikal kurtarma ekiplerini örnek aldıklarını görüyoruz" diye konuştu

banner44
Anahtar Kelimeler:
Recep Akdağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52