Staj emekliliğe dahil edilecek mi?

Staj sigorta primlerinin emeklilik hesaplamasına dahil edilmesi için çalışma başlatıldı.

banner96

Staj emekliliğe dahil edilecek mi?

Staj sigorta primlerinin emeklilik hesaplamasına dahil edilmesi için çalışma başlatıldı.

23 Eylül 2022 Cuma 13:29
Staj emekliliğe dahil edilecek mi?
banner22

ANKARA (İGFA) - Staj sigortası EYT düzenlemesinde yer alacak mı? EYT'liler bu sorunun cevabını merakla bekliyor.

TRT Haber'in aktardığına göre,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konu ile ilgili çalışma yapıldığını belirterek, "EYT çalışmamız bittiği zaman, bu soru da aydınlanmış olur" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, stajda sağlık sigortası ile ilgili, "Stajda sağlık sigortası yapılıyor ama emeklilik sigortası yapılmıyor. Konunun yeniden ele alınması gerekiyor. Bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. EYT kapsamında da bunu değerlendirmek gerekir çünkü. EYT çalışmamız tamamlandığı zaman bu soru da aydınlanmış olur. Bu sorunun yanıtı da orada vermiş olacağız" dedi.

Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 öncesine denk gelen ancak prim eksiği olan birçok kişi staj sigortası ile ilgili çalışmanın sonucunu bekliyor.

Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik düzenlemenin Aralık ayında tamamlanması bekleniyor.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93