Kategoriler

HABER 41 | Kocaeli Güncel Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli'de Halka Hitap Etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda halka hitap etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda halka hitap etti. 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nde halka hitap etti. Erdoğan "17 yılda 27 katrilyon yatırım yaptık Kocaeli'ne. Evlatlarımız modern imkanlarla okusun diye 10 bin 670 adet yeni derslik inşa ettik. Kocaeli Üniversitesini yatırımlarımızla daha da büyüttük. 2'nci üniversitemiz olarak Gebze Teknik Üniversitesini faaliyete geçirdik. Yükseköğrenim öğrencileri için 14 bin 191 kapasiteli yurtlar açtık. Bir kaç yıla kadar 3 adet toplamda 2 bin 550 kişi kapasiteli yeni yurtlar açacağız. Kocaeli'nde 33 bin seyirci kapasiteli stadyum, gençlik merkezleri, spor tesisleri inşa ettik. Kocaeli Gençlik Merkezi ve Kamp Eğitim Merkezini yapımları, Kocaeli Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun ve Kartepe Gençlik Merkezinin proje ve ihalesi devam ediyor. Gebze'ye bir millet bahçesi kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık. Aynı zamanda Derince'de Çınarlı Mahallesinde ki eski stadyumun yerine bir millet bahçesi yapıyoruz" dedi.


Sağlıkta şehrimize toplamda bin 736 yataklı 16 hastane ile birlikte 81 adet tesis kazandırdık. Yatak kapasitesi bin 180 olan Kocaeli şehir hastanemizin ve 250 yataklı Gölcük Devlet Hastanesinin yapımları sürüyor. Şehir hastanemizi önümüzdeki yıl tamamlayıp hizmetinize sunuyoruz. Ayrıca Çayırova'ya 200 yataklı devlet hastanesi inşa edeceğiz. Kocaeli'nde 19 bin 352 konut projesini hayata geçirdik. İmar barışıyla 3 bin 500 vatandaşımızın sorununu çözdük. Kocaeli'nde; Çayırova, Derince, Kandıra, Körfez, Gölcük ve İzmit'te 80 hektar büyüklüğünde riskli alan belirledik. Yaklaşık 9 bin adet konut ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirdik, bize yardımcı olacaksınız ki deprem bölgesi olan Kocaeli'nde sıkıntılar yaşamayalım" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Kocaeli'de miting düzenleyerek vatandaşlarla buluştu. Erdoğan, mitingde konuşma yaptığı sırada daha önceki Aday Tanıtım Mitinginde kendisine seslenerek ağlayan ve "Deden kurban olsun sana. Beni de ağlatacaksın" dediği Emirhan Soydan'ı görünce sahneye davet etti. Görevlilerin de yardımıyla sahneye çıkan 13 yaşındaki Emirhan Soydan, sahneye çıkar çıkmaz konuşmasını sürdüren Erdoğan'a koşarak sarıldı.

Kocaeli 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda halka hitap eden Erdoğan, "Tarih bir milletin sadece hafızası değildir, istikbalinin de pusulasıdır. Hem bir ibret vesikası, hem de ilham kaynağıdır. Bunun için biz tarihimizden sadece ders almayız aynı zamanda ibret, kuvvet alırız, cesaret, ilham alırız. Çanakkale Zaferimizin 104. yıl dönümünü kutladık, şehitlerimizin aziz hatıralarını yad ettik. Biz tesadüflerin bir araya getirdiği bir millet değiliz. Biz emperyalistlerin, masa başında kurduğu bir ülke değiliz. İşgalcilerin sınırlarını çizdiği bir devlette değiliz, 2 bin 200 yılı aşan devlet tecrübesi ile büyük bir milletiz. Asırlar boyunca hükümdarlık kurmuş, adalet dağıtmış bir ecdadız. Bu ülkeyi birilerinin lütufu olarak değil çarpışa çarpışa, şehitler vererek kurduk. Bu topraklarda 15 yaşındaki yavrularımızın kanları var. İstiklal harbimizi de büyük bedeller ödeyerek, Nene Hatunların, Şerife bacıların, Şahin beylerin, Sütçü İmamların mücadeleleriyle Kurtuluş Savaşını kazandık. Bu toprakları koca yürekli anaların fedakarlıkları ile vatan yaptık. Bizi tanımak isteyenler önce Çanakkale'yi ziyaret etsin, Türkiye'ye parmak sallayanlar önce tarih kitabı okusun" diye konuştu. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GENEL
6 Kez Görüntülendi.
Düzce'de kaza: 2 yaralı
GENEL
3 Kez Görüntülendi.
Liyakatsiz olan bezdirir
KOCAELİ
7 Kez Görüntülendi.
Yukarı Hereke-Dilovası Çerkeşli yolu tam sürat
GENEL
5 Kez Görüntülendi.
TBMM haftalık mesaisine yarın başlıyor
GENEL
6 Kez Görüntülendi.
484 yıllık gelenek Manisa'ya şifa saçtı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Uçak Biletlerinde Tavan Fiyata Zam
GENEL
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de 1 Mayıs kutlama alanları belli oldu!
ÇAYIROVA
5 Kez Görüntülendi.
Çiftçi, Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluştu
KOCAELİ
7 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den çocuklara ücretsiz at binme
KOCAELİ
5 Kez Görüntülendi.
Kocaelilileri bu yaz pırıl pırıl sahiller bekliyor