Kategoriler

HABER 41 | Kocaeli Güncel Son Dakika Haberler

Ümraniye'de ücretsiz yüzme kursları başladı

İSTANBUL (AA) - Ümraniye Belediyesi, 6-14 yaş arası çocuklar için ilçedeki 15 farklı okulun bahçesine kurduğu ücretsiz portatif yüzme havuzlarında eğitimlere başlandı.Çocukların sağlıklı büyümeleri ve spor yaparak kötü alışkanlıklardan...

İSTANBUL (AA) - Ümraniye Belediyesi, 6-14 yaş arası çocuklar için ilçedeki 15 farklı okulun bahçesine kurduğu ücretsiz portatif yüzme havuzlarında eğitimlere başlandı.

Çocukların sağlıklı büyümeleri ve spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak durmalarının ve okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatillerinde yüzme bilmeyen çocukların yüzmeyi öğrenmelerinin amaçlanan eğitimler nedeniyle basın mensuplarına açıklamada bulunan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Emin Mollaoğlu, ilçede 15 okulun bahçesinde çocuklarımızın yüzme eğitimi alması için havuz oluşturduklarını ifade etti.

Mollaoğlu, şöyle konuştu:

"Bu havuzlardan her yıl 10 binin üzerinde Ümraniyeli çocuğumuz faydalanıyor. Tatile ve denize gitme imkanı bulamayan ve oralarda yüzme öğrenemeyen çocuklarımıza böyle bir imkan sunduk. Her bir okulumuzun bahçesindeki havuzlarda Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunu ya da öğrencileri olan 3 eğitmenimiz var. Havuzumuz 12x24 gibi yarı olimpik standartlarına yakın. Derinliği 1metre 20 santimetredir. Sadece ilçemizde değil kardeş ilçe olan Balıkesir'in Susurluk ilçesinde de aynı şekilde 3 okulumuzun bahçesine bu havuzlardan kurduk. 6-14 yaş arası çocuklarımıza hitap ediyoruz. Haftanın 6 günü grup grup 7 seans olarak çocuklarımız burada yüzme eğitimi alıyorlar."

Açıklamanın ardından çocuklar eğitmenler eşliğinde yüzme eğitimlerine başladı.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
KOCAELİ
2 Kez Görüntülendi.
17 mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor
GENEL
3 Kez Görüntülendi.
Simit fiyatına 'Ticaret' onayı zorunluluğu
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
“Mahzen-35” operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi!
GENEL
5 Kez Görüntülendi.
1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz
ÇAYIROVA
3 Kez Görüntülendi.
Gençler, üniversite sınavına kitap kahvelerde hazırlanıyor
GENEL
4 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
GENEL
5 Kez Görüntülendi.
Tavuk eti ihracatına kısıtlama!
ÇAYIROVA
4 Kez Görüntülendi.
Polisin şüphe üzerine durdurduğu kişiden uyuşturucu çıktı!
GENEL
7 Kez Görüntülendi.
Düzce'de kaza: 2 yaralı
GENEL
4 Kez Görüntülendi.
Liyakatsiz olan bezdirir