Kategoriler

HABER 41 | Kocaeli Güncel Son Dakika Haberler

BAŞKAN ALP BERBERLER ODASI YÖNETİMİNE CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİ ANLATTI

Referanduma yönelik çalışmalarına hız veren Ak Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Gölcük Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim kurulu ile bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı

Başkan Alp’e sunumda Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti. Başkan Alp “Devletimizin şekli Cumhuriyetin temel niteliklerini koruyan, yasama ve yürütmenin belirlenmesinde milli iradenin doğrudan etkili olduğu bir sistemi getiren, kuvvetler ayrılığı ilkesini gözeten ve devlet organları arasında uyumu amaçlayan Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’ye özgü milli ve yerli bir hükümet sistemidir” dedi.

REJİMİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEK

Anayasa değişikliğinin 18 maddeyi içerdiğini söyleyen Alp “18 maddenin aslında okunduğu zaman açıkça ne olduğu belli. Cumhuriyet rejimini güçlendiren, demokrasiyi daha da güçlendiren, meclisin yetkilerini artıran, yasamayı güçlendiren, diğer taraftan da yürütmeyi çift başlı olmaktan kurtaran ve kuvvetler ayrılığını tam anlamıyla uygulayan bir hükümet modeli. Yapılan rejim değişikliği değil rejimi daha da güçlendirmektir” şeklinde konuştu.

PARLAMENTER SİSTEM KRİZLERE NEDEN OLDU

Parlamenter sistemin zararlarına da değinen Başkan Alp “93 yılda 65 hükümet, yani her bir buçuk yılda hükümet değişikliği olmuş. Bir buçuk yılda hükümet değişirse o hükümetin icraat yapması mümkün mü? Elbette mümkün değil. Tek başına iktidarlar döneminde ülkemiz atılım göstermiştir. Onun dışında koalisyon dönemleri hep zaman kaybına, siyasi iktidarsızlıklara ve siyasi iktidarsızlıklarda ekonomik bunalımlara, krizlere neden oldu” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KOCAELİ
11 Kez Görüntülendi.
Valilik'ten feci kazayla ilgili açıklama
GENEL
7 Kez Görüntülendi.
MEB müfredatı erişime açtı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Narkoçelik'le 321 zehir taciri yakalandı!
GENEL
8 Kez Görüntülendi.
KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de
KOCAELİ
6 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Yaşamın Merkezinde çalışmalar sürüyor
KOCAELİ
8 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, leyleklerin yuvasını yıkılmaktan kurtardı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de ekmeğe zam geliyor mu?
ÇAYIROVA
9 Kez Görüntülendi.
Kitap Kahvelerde etkinlikler sürüyor
KOCAELİ
7 Kez Görüntülendi.
Büyüklerimizin teleferik heyecanı
GENEL
6 Kez Görüntülendi.
Edirne'de kaçak elektronik eşya ele geçirildi!