Atık Yağlar Çok Zararlı

Evlerde, lokanta, pastane ve restoranlarda sıkça kullanılan bitkisel atık yağların,  insan ve çevre sağlığına sayılamayacak kadar çok zararı olduğu öğrenildi.

banner96

Atık Yağlar Çok Zararlı

Evlerde, lokanta, pastane ve restoranlarda sıkça kullanılan bitkisel atık yağların,  insan ve çevre sağlığına sayılamayacak kadar çok zararı olduğu öğrenildi.

12 Şubat 2017 Pazar 15:54
Atık Yağlar Çok Zararlı
banner22

Bitkisel yağların insan ve çevre sağlığına verdiği zararların önüne geçebilmek için İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 8 yıldan fazla zamandır atık yağlar toplanarak geri dönüşümü sağlanıyor.

BAŞKAN DOĞAN ÇOK DUYARLI

Yetkililer, "Belediye Başkanımız Nevzat Doğan'ın da doktor olması nedeniyle bitkisel yağ toplamaya ayrı bir önem veriyoruz. Başkanımızın talimatıyla okullarda, evlerde, kurs merkezlerinde insanlara atık yağların zararlarını anlatıp bunları lavabolardan dökmemelerini istiyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar sayesinde vatandaşlar evlerinde kızartma ve yemeklerden oluşan atık yağları lavaboya dökmeyerek ayrı biriktiriyor. Biriktirilen yağlar da ekiplerimize evlerden toplanmaktadır. Bu sayede hem çevre kirliliği oluşmuyor hem de doğal kaynaklarımız korunuyor. Evlerden ayda yaklaşık 1000 litre atık yağ topluyoruz. Şehrimizde ev, işyeri ve okullardan yaklaşık 12 ton atık yağ toplanarak bunlar biodizel olarak değerlendirilmektedir" dediler.

1 LİTRE ATIK YAĞ 1 MİLYON SUYU KİRLETİYOR

İlgililer, 1 litre atık yağın 1 milyon litre temiz suyu kirlettiğini de hatırlatarak" ev ve işyerlerinde kullandığımız yağları dökmeyip kaplarda biriktirelim. Aynı yağı 3 den fazla kullanmayalım. Özellikle kızartmalıklarda kullanılan atık yağlar 3 den fazla kullanıldığında  bağışıklık sistemimize zarar vermekte, mide ve kolon kanseriyle kalp-damar hastalıklarına yol açmaktadır. Lavabolardan dökülen ve toksik  özelliği olan yağlar, yer altı sularına karışarak  kısıtlı olan içme sularımızı kullanılmaz hale getirmektedir. Yağlar, atık su borularının tıkanmasına neden olurken, kanalizasyon sistemlerini de tahrip ederek büyük maddi kayıplara neden oluyor. İzmit Belediyesi atık yağların lavabolardan dökülüp çevreye zararlarını önlemek için yeni yapılan yapılarda yağ tutucu bulundurma zorunluluğu getirdik. Böylelikle özellikle lokanta, restoran ve  çok daireli yapılarda bitkisel yağlar kanalizasyona karışmadan sistemde toplanarak tekrar biodizel olarak geri dönüşümü sağlanmaktadır" şeklinde konuştular.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52