DOĞAN,  BATI İNSAN HAKLARINI İSTEDİĞİ GİBİ YORUMLUYOR

Kocaeli Barosu Kadın Hakları Komisyonu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı makamında ziyaret ederek, ortak yapılacak çalışmalar hakkında görüşmelerde bulundular.

banner96

DOĞAN,  BATI İNSAN HAKLARINI İSTEDİĞİ GİBİ YORUMLUYOR

Kocaeli Barosu Kadın Hakları Komisyonu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı makamında ziyaret ederek, ortak yapılacak çalışmalar hakkında görüşmelerde bulundular.

13 Şubat 2017 Pazartesi 16:09
DOĞAN,  BATI İNSAN HAKLARINI İSTEDİĞİ GİBİ YORUMLUYOR
banner22

DOĞAN,  BATI İNSAN HAKLARINI İSTEDİĞİ GİBİ YORUMLUYOR

Komisyon Başkanı Av Diğdem Turan, komisyon üyeleri Av. Nuriye Yılmaz, Av. Damla Özen ve Av. Görkem Korkut'un ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Doğan, "insan hakları kavramı içerisinde kadın hakları önemli bir yer tutuyor. Modern çağdaş diye nitelendirdiğimiz batının ve diğer Avrupa ülkelerinin insan hakları ve demokrasi kavramlarını kendilerine göre yorumladıklarını, sözde bıraktıklarını dünyada yaşanan acı olaylara karşı gösterdikleri tepkilerden görüyoruz. Ama Türkiye olarak biz, mazlumların yanında olarak gerçek insan haklarının ne olduğunu tüm dünya ya gösterdik.

KADINLAR HER ŞEYİN MİMARIDIR

Biz ülke olarak, her zaman kendimiz değerlendirmeli, varsa eksiklerimizi gidermeliyiz.  Ülkemizde özellikle kadın haklarıyla ilgili zaman zaman çok büyük ihlallerin olduğunu biliyoruz. Bir erkek olarak bunu söyleyebilirim.  Bizim dinimizde de geleneğimiz de kadının yeri her zaman önemlidir. Geleneğimizde, göreneğimizde kadın çok etkin, çok değerli bir varlık.  Kadınlar, annemiz, kız kardeşimiz, teyzemiz, bir anlamda her şeyin mimarıdır.

KADIN DOSTU BELEDİYEYİZ

Kadınların hakları zaman zaman çok ihlal ediliyor. Ama bir yandan da kadınların haklarını savunan, bunun için mücadele veren sivil toplum örgütleri oluşuyor. Baromuz,  bir yandan kadının dinimizde ve geleneklerimizdeki önemini  vurgularken, biz yöneticiler de kadına hak ettiği önemi ve değeri vermeye, verdirmeye çalışıyoruz. Bu konuda erkeklerin çok açık yürekli ve  etkin olması gerekiyor.  Çünkü hakları giden bir kadının, ya da hakları ihlal edilen bir kadının zararı erkekleredir. Erkekler bunu fark edebilseler, bırakın hak ihlal etmeyi daha fazla hak vermek isterler. Bunun için bizlere de çok görev düşüyor. İzmit Belediyesi kadın dostu bir belediyeyiz. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Sosyal hayatla, ticaret hayatla ilgili, psikolojik ve aile danışmanlığı da dahil hepsinde varız. Kadınlarımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.  

GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Kadınların toplumda hak ettikleri yere gelmeleri için bilinçlendirme ve eğitimin bu işin temelini oluşturduğunu belirten Doğan " Baromuz, daha öncede buna benzer "Hukuk Okur Yazarlığı" adı altında bazı çalışmalar yapmıştı. Sizlerle görüşmemizde sizin bu konulara ilgili olmanız nedeniyle ayrı bir heyecan duydum. Birlikte şehrimizdeki kadınlarımızın hakları konusunda çok daha iyi bir noktaya gelmeyi sağlarız.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Kadınlarımız her yere çok yakışıyor.  Kadınlarımızın yaşadıkları sorunlar hepimizin sorunları. Bu sorunların çözümü için herkese görevler düşmektedir.  Devletimizin ilgili bakanlıkları ve kuruluşları,  biz belediyeler,  sivil toplum örgütleri hep beraber hareket edip kadınlarımızı, sahip olmaları gereken haklarına kavuşturacağız.  Onları, olmaları gereken yerlerde göreceğiz" dedi.

Komisyon Başkanı Av Diğdem Turan da " kadınların hukuksal hakları konusunda onları bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalarımızla ilgili İzmit Belediyesi ile işbirliği yapmak istedik. Bu ziyaretimizde bu işbirliği noktasında neler yapabiliriz onları konuşmak istedik.  Kadınlara verdiğiniz değeri ve yaptığınız çalışmaları taktir ediyoruz" şeklinde konuştu.

FOTO: Kocaeli Barosu Kadın Hakları Komisyonu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı makamında ziyaret ederek, ortak yapılacak çalışmalar hakkında görüşmelerde bulundular.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93