İZMİT BELEDİYESİ'NDEN ASANSÖR KAZASI AÇIKLAMASI

İzmit Belediyesi'nden Kent Konut 3.Etap'ta meydana gelen asansör kazasıyla ilgili açıklama yapıldı.

banner96

İZMİT BELEDİYESİ'NDEN ASANSÖR KAZASI AÇIKLAMASI

İzmit Belediyesi'nden Kent Konut 3.Etap'ta meydana gelen asansör kazasıyla ilgili açıklama yapıldı.

02 Şubat 2017 Perşembe 18:52
İZMİT BELEDİYESİ'NDEN ASANSÖR KAZASI AÇIKLAMASI
banner22

Belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;" İzmit Kent Konut 3.Etap E7 Bloktaki asansör ile ilgili olarak basında " 9. kattan yere çakıldığı " şeklinde haberler yer almıştır. Sitenin kamera kayıtlarından 7 kişi (525 kg) kapasiteli asansöre 7 öğrencinin ellerinde valizler ve yükler ile giriş katından bindikleri görülmektedir.

9.KATTAN DÜŞMEDİ

Aşırı yüklenmeyi algılayan, sesli ve görsel olarak aşırı yük ikazı veren asansör de 9. kata kayıt verilmesine rağmen, devreye giren aşırı yük sistemi asansörün kayıt almasını engellemiştir. Aşırı yüklenen asansör zemin katından -1. bodrum katına doğru kaydırma yapmıştır. Bu kaydırmayı algılayan diğer bir güvenlik sistemi olan fren-paraşüt tertibatı devreye girmiş ve asansörün 1,5-2 metre hareketinden sonra -2. bodrum kata inmeden -1. bodrum katta frenleyerek yere çakılması engellenmiştir. 2016 Eylül ayında Royalcert tarafından periyodik kontrolü gerçekleştirilen bu asansörde eksiklikler tespit edilmiş ve bu eksiklikler, yönetimin duyarlılığı ve bakım firması tarafından ivedilikle giderilmiştir. Asansör, mavi etiket alarak kullanılmaya uygun hale gelmiştir.

İZMİT BELEDİYESİ'NİN HASSASİYETİ

Yapılan aylık bakımlar, yıllık periyodik kontroller ve yönetimin duyarlı tutumu yanında İzmit Belediyesi'nin güvenli asansör kullanım kriterlerine göstermiş olduğu hassasiyet sayesinde büyük bir facianın önüne geçilmiş ve asansör kontrollerinin kullanıcı açısından hayati önemi olduğu, bu üzücü olay ile bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. İzmit Belediyesi olarak, kaza ile ilgili haberin ardından yerinde gerekli inceleme ve kontroller yapılmıştır. Mevcut asansörün basında belirtildiği gibi 9. kattan düşüp yere çakılması söz konusu değildir. Asansör, haberlerdeki gibi 9.kattan düşmüş olsaydı kabin içindeki vatandaşların canlı kalmaları ya da büyük hasar görmeden kurtulmaları mümkün olamazdı. Basında çıkan bu tür haberlerin detaylarının öğrenilmeden kamuoyuna yansıtılmasını doğru bulmuyoruz.

Ayrıca, belediyemizin asansör yıllık kontrollerine verdiği önem, kırmızı etiket almış ve hiç yıllık kontrol yaptırmayan binalar ile ilgili mühür işlemi yaparak asansörün kapattırılması insan sağlığına verdiğimiz önemin de bilinmesini isteriz. Kocaeli'nde ilk muayene protokolünü yapan belediye olduğumuz ve bu konudaki hassasiyetimizin kamuoyu tarafından bilinmesini bir kez daha duyururuz."

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52