Kültür Tepesi 2.Etabın Temeli Atıldı

Tarih Koridoru Projesi'nin en önemli ayaklarından olan Kültür Tepesi 2. Etabın temeli düzenlenen törenle atıldı.

banner96

Kültür Tepesi 2.Etabın Temeli Atıldı

Tarih Koridoru Projesi'nin en önemli ayaklarından olan Kültür Tepesi 2. Etabın temeli düzenlenen törenle atıldı.

15 Şubat 2017 Çarşamba 18:45
Kültür Tepesi 2.Etabın Temeli Atıldı
banner22

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliğindeki temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, belediye meclis üyeleri, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan,  Ak Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş,  muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

BOYNUMUZUN BORCU

Temel atma töreninde konuşan Başkan Doğan, "bu bölgede sinema, misafirhane, adliye binası, sağlık müdürlüğü bulunuyordu. Burası burma buram tarih kokan bir  bölge. Bu şehir bizlere yurt olduğundan buyana buranın sahibi, koruyucusu, kollayıcısı, her şeyi biziz.   Bir zamanlar Roma'nın, Bizans'ın, Osmanlı'nın bulunduğu şehrimizde bir çok medeniyetin kalıntıları, tarihi değerleri var.  Onların eserlerinin de sahibi bizleriz. O eserlere sahip çıkmakta bizim boynumuzun borcu.

MEZBELELİK HALDEYDİ, ŞEHRİN GÖZ BEBEĞİ OLDU

Böylesi bir öneme sahip alanın düzenlemesini yapmanın, tarihe ve şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarih Koridorunun birinci etabını herkes çok iyi biliyor. Biz göreve geldiğimizde Saat Kulesi, Atatürk Anıtının, ecdat yadigârlarının bulunduğu alan ne yazık ki, mezbelelik bir haldeydi. Şimdi ise şehrimizin sembolü, gözbebeği haline geldi. Dolu dolu tarih kokan bir yerdeyiz. İnşallah valilik binamızı başka bir yere yaptığımızda o alanı da projemize dahil edeceğiz. 

ARTIK SANAYİ DEĞİL, TURİZM İSTİYORUZ

Şehrimiz bir turizm şehri değil, bir sanayi şehri. Sanayi şehri olarak çok şey kazandı, bedellerini de ödedi.  Ama biz dedik ki, artık sanayiyi şehrimizde istemiyoruz. Artık suyumuzu, toprağımızı,  havamızı, çevremizi çok daha temiz hale getirmek istiyoruz. O zaman bu şehrin yeni bir kalkınma rüzgarına ihtiyacı var. Yeni bir cazibe alanına ihtiyacı var,  bu da turizmdir.  Turizmci kardeşlerimizle de bir araya geldiğimizde turizmle ilgili kafa yormamız gerektiğini söyledim. Tarih, kültür, sağlık, kongre turizm konusunda şehrimizin potansiyeli çok yüksek. Bunları nasıl kullanabiliriz noktasında hep birlikte kafa yormalıyız. İzmit Belediyesi olarak yoruyoruz, ama hep birlikte hareket edersek daha başarılı oluruz. 

TARİH KORİDORUMUZ TARİHİ DEĞERİNE ULAŞTI

Belediye Başkanlığımın ilk yıllarında başladığım Tarih Koridoru Projemizi ilmek ilmek, adım adım işleyerek çok önemli bir noktaya getirdik. Kapanca Sokağımız, Sırrıpaşa Caddemiz, Akçakoca Mahallemiz yapılan restorasyonlarla, çevre ve yol düzenlemeleriyle tarihi değerine ulaştı.  Şimdi sıra yeni bir mihenk taşını yapmaya geldi. Ama bunları yapmak yetmiyor. Bunları turizm değerine de dönüştürmemiz  gerekiyor. Bu sebeple turizmcilerimizle daha çok kafa yormamız gerekiyor.  Daha çok butik otelimiz olmalı. Köylerimizde dahil şehrimizin dört bir noktasında  tarih çalışmalarımız, restorasyonlarımız devam ediyor. 

TURİZM ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK

Turizmin şehrimize çok şey getireceğini biliyoruz.  Turizm bize yeni katma değer,  yeni gelirler, esnafımıza yeni kazançlar, istihdam alanı, şehrimizin daha çok tanınması, gençlerimizin turizm alanında daha rahat iş bulmalarını sağlayacak  Ve  en önemlisi de  turizm sayesinde atalarımıza, tarihimize sahip çıkma görevimizi yapmış oluyoruz.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇİZGİSİNDEN GİDİYORUZ

Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği çizgiden yürüyoruz.  Cumhurbaşkanımız değil Türkiye'deki yurt dışındaki tarihimizi, eserlerimizi hayata geçirmenin talimatını verdi. Yarınlarda, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devleti sizlerle ve bu yapılan çalışmalarla hem tarihindeki o gücü kanında hissedecek, hem de modern çağdaş ilmi, fenni en iyi noktada kullanan Türk milletinin bireyi olacaksınız. Yarınlara ülkemiz çok daha aydınlık, çok daha güçlü olacak. Burada attığımız bu adımla burada çok güzel bir meyden alacak. Şehrimizin bir anlamda cazibe merkezi olacak.  .

BAŞARAMADILAR, BAŞARAMAYACAKLAR

Bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne, bekasına kastedenler çok iyi bilsinler ki, Türk milleti binyıllardır birliğini beraberliğini koruyarak gereken cevabı verdi.  Dün silahla, topla tüfekle bizi yenemeyenler bugün ISID, PKK, PYD, FETÖ gibi maşalarla üzerimize geliyorlar.  Ama bilsinler ki, Türk milleti her zamanki gibi gereken cevabı verdi vermeye de devam ediyor. Gençlerimize büyük görevler düşüyor.  Daha çok çalışacağız, daha güçlü olacağız, ülkemize kasteden bu hainleri bertaraf edeceğiz.  Bu vatan uğruna, bayrak uğruna canını veren tüm şehitlerimize minnettarız. Kültür Tepesi sanat meydanı, sanat tepesi olacak" dedi. Başkan Doğan, bölgede cephe iyileştirmesi yapılacağını da söyledi. Konuşmaların ardından dualarla temel atıldı.

10 DÖNÜMLÜK ALAN

Yaklaşık 3 milyon 206 bin liraya ihale edilen Kültür Tepesi 2.Etap Projesi Atatürk ve Redif Müzesi, Paşalar Dairesi, İmaret Cami ve Av Köşkünün bulunduğu yaklaşık 10,000 metrekarelik alanı kapsıyor. Yıl içinde bitirilmesi planlanan projede hem kentin meydan hem de rekreasyon ihtiyacını karşılamaya yönelik bir tasarım yapıldı. Alanın kuzeyi toplanma mekanı olarak kullanılırken, güney kısmı ise yeşil alanla iç içe, her yaş grubunun kendine uygun sanatsal aktivitelere yer bulabileceği dinlenme mekanlarına dönüştürülecek. Projede  oturma alanları,  müzik dinleti ve performans sergileme alanı için ahşap sahne, yerel veya genel sanatçıların eser ve otobiyografilerinin sergilendiği panolar, özel tasarım banklarından oluşan dinlenme alanı, gölet içerisindeki adalarda konumlanmış resim boyama alanı ve kuru havuz  yer alıyor.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52