Aracın çarptığı köpeğin yardımına Kocaeli İtfaiyesi yetişti

Kocaeli'de Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde aracın çarptığı köpeğin yardımına Kocaeli İtfaiyesi yetişti.

banner96

Aracın çarptığı köpeğin yardımına Kocaeli İtfaiyesi yetişti

Kocaeli'de Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde aracın çarptığı köpeğin yardımına Kocaeli İtfaiyesi yetişti.

22 Ocak 2022 Cumartesi 14:23
Aracın çarptığı köpeğin yardımına Kocaeli İtfaiyesi yetişti
banner22

Akşam saatlerinde görgü tanıkları Ömer Türkçakal Bulvarı Kocaeli İtfaiyesi önünde seyir halinde olan bir aracın yoldan karşıya geçmek isteyen köpeğe çarptığını ifade etti. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan ve ağır yaralanan köpeğin yardımına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi koştu.
Kocaeli İtfaiyesi ekipleri sedyeyle yaralı köpeği alarak Kandıra Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabasına götürdü. Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası veterinerleri ağır yaralanan köpeğe müdahale etti. İlk müdahaleyle kanaması durdurulan köpek daha sonra ameliyata alındı.Yaralanan köpek Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabasında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Salcı başkanlığındaki bir ekiple ameliyat edildi. Hayati tehlikeyi atlatan köpeğe ameliyatla plaka takıldı.


Kaza sonrasında yaralı hayvanların sokak ortasında bırakılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Salcı, “Hayvanı sokakta bırakmak doğru değil. Vatandaşlarımız böyle bir kazayı gördüklerinde sahipsizse barınağın çağrılması, belediyeye haber verilmesi gerekiyor. Bunları yapamıyorsak hayvanı alıp en yakın sağlık kuruluşuna, veteriner fakültesine veya veteriner kliniğine götürülmeli. Bunda ayıplanacak bir durum yok. Onlar da bir can taşıyor. Vicdani sorumluluğu olan bir durum bu. Böyle bir durumla karşılaştığımızda yaralı hayvanı sokakta bırakmamalıyız” açıklamasında bulundu.
 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52