Barış ve kardeşliğin festivali kortejle başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

banner96

Barış ve kardeşliğin festivali kortejle başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

21 Nisan 2017 Cuma 09:03
Barış ve kardeşliğin festivali kortejle başladı
banner22

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali, dünyanın dörtbir köşesinden gelen misafir çocukların gerçekleştirdiği kortej yürüyüşüyle başladı. Dünyaya barış ve kardeşlik mesajları veren 41 ülkeden gelen çocuklar, Saat Kulesi’nden başlayıp Büyükşehir Hizmet Binası’nın önüne kadar geleneksel kıyafetleriyle Kocaelilileri selamladı.

 KORTEJ’DE RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Büyükşehir Belediyesi’nin dünya barışına örnek niteliğinde olan 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali kapsamında dünya çocukları Kocaeli Saat Kulesi’nden Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’na kadar kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi. Birbirinden ilginç geleneksel kıyafetlerini giyinen 41 ülkenin çocukları kent merkezinde renkli görüntüler oluşturdu. Korteji Kocaelililer ilgiyle izlerken, dünya çocuklarını bol bol alkışladı.

 DÜNYA ÇOCUKLARINI BAŞKAN KARAOSMANOĞLU KARŞILADI

Çocukları Büyükşehir Belediyesi önünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Ali Yeşildal, Gökmen Mengüç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan ve Büyükşehir personeli karşıladı. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Kosovalı çocukların savaş karşıtı Türkçe ve İngilizce şarkılarla seslendirdiği gösterisi ise büyük beğeni gördü.

 “EĞLENCELİ BİR FESTİVAL HAZIRLADIK”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada” Dünyanın dört bir yanından kentimize gelmiş olan sevgili çocuklar, Kocaeli’mize ve Türkiye’mize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizler artık bizim misafirimizsiniz. Burada geçireceğiniz günler boyunca sizlere çok renkli ve eğlenceli bir şenlik hazırladık. Bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında sizleri Türkiye’mizde, Kocaeli’mizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnanıyorum ki, Kocaeli Uluslararası Fuar alanında hazırladığımız şenlikte zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız” dedi.

 “DÜNYANIN GELECEĞİSİNİZ”

Başkan Karaosmanoğlu sözlerine şu şekilde devam etti” Türkiye’den sizleri evlerinde ağırlayan kardeşlerinizle birlikte doya doya gezin, eğlenin. Unutmayın ki, artık burada da sizleri çok seven birer aileniz var. Sizler de bizim çocuğumuzsunuz. Ve yine unutmayın ki, sizler bizlerin, dünyanın geleceğisiniz. Kocaeli’de bulunduğunuz süre boyunca kuracağınız dostluklar, kardeşlik bağları geleceğin dünyasını şekillendirecek.

 “SİZLERİN SEVGİSİ DÜNYAYA SEVGİ, BARIŞ GERTİRECEK”

“Biliyorsunuz her akşam haberlerde üzülerek izlediğimiz bir dünya var. İnsanların birbirine zarar verdiği, savaştığı ve sizler gibi güzel çocukları ağlattığı bir dünya. İşte sizlerin, burada kuracağı dostluklar, inanıyorum ki; Bu kötü dünyayı sevgi ve barış dolu bir mekân haline dönüştürecek. Birbirinizi her zaman sevin. Buradan yapacağınız sevgi ve barış çağrısı bütün dünyayı sarsın.” Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından hediyeleşmelere geçildi.

 HASTANEDEKİ YAŞITLARINA MORAL VERECEKLER

23 Nisan Çocuk Ve Bilim Şenliği 21-23 Nisan günlerinde Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi gerçekleştirilecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da şenliğin sosyal ayağı unutulmadı. Büyükşehir önündeki büyük buluşmanın ardından dünya çocukları, rehabilitasyon merkezleri ve hastanelerde tedavi gördükleri için şenlik alanına gelemeyen yaşıtlarına moral ziyaretinde bulunacak. Ülke grupları aynı gün Sembol, 41 Burada ve Outlet olmak üzere beş ayrı bölgede çocuklar için 15’er dakikalık gösteriler yapacak.

 FESTİVAL PROGRAMI

21 Nisan Cuma günü saat 14.00’te Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde Çocuk ve Bilim Fuarı’nın resmi açılış töreni gerçekleştirecek. Tüm ülke gruplarının da katılacağı organizasyonda AkınSoft (İnsansı Robot) gösterisine tanıklık edilecek. Bu gösteride sürpriz performanslar olacak. Robotlar selamlama konuşması yapacak. Ardından ülke gruplarının gösterileri olacak. Her ülke grubu performansını sunacak. Dikkat çekecek gösterilerden biri de robota dönüşen araç Letrons gösterisi. Türkiye’nin ilk transformers olan arabadan robota dönüşen Letrons’u fuarımıza getiriyoruz.

 SEKAPARK’TA FESTİVAL PİKNİĞİ

22 Nisan Cumartesi, 10.00-18.00 saatleri arasında gün boyu atölye çalışmaları, alan etkinlikleri, bilim şovları, okul gösterileri olacak. 13.00’te çocuklar, sokak hayvanlarına yuva olması için etkinlik alanında hayvan barınaklarını boyayacaklar. 11.00-17.00 saatleri arasında her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm ülke gruplarının katılımıyla Sekapark’ta Festival Pikniği gerçekleştirecek. Festival pikniği sırasında çocukların elleriyle boyadıkları hayvan barınakları Seka alanındaki uygun yerlere bırakılacak.

 TÜRKİYE BEYİN OLİMPİYATLARI

Festivalin en büyük ve önemli ayağı; zeka oyunlarının yer alacağı Beyin Olimpiyatları, 22-23 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Türkiye’de ilk kez kentimizde yapılacak olimpiyatlarda belediyemize Türk Beyin Takımı Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilciliği de destek veriyor. Oyunlar; Akıl Oyunları, Ekran Testi, Matematik Oyunları, Mesafeler, Mekanik Oyunlar, Optimizasyon, Sudoku oyunları, altıgenler, küp zinciri, pentominolar, mantık oyunlarından oluşacak.

 81 İLDEN 83 BİLSEM KATILACAK

İlk gün tüm takımların yarışma performansları, ikinci gün yarı final ve final müsabakaları yapılacak. Yarışmacılar; farklı illerden 83 adet Bilim ve Sanat Merkezi(BİL-SEM)’nden gelen 10-14 yaş grubu çocuklardan oluşuyor. Takımlar üçerli gruplar halinde ve birer rehber öğretmen eşliğinde yarışacak. Ödül töreni ise gala programında olacak.  Yarışmada birinci gelen takıma kişi başı 3 bin olmak üzere 9 bin, ikinci takıma kişi başı 2 bin olmak üzere 6 bin, üçüncü takıma kişi başı bin lira olmak üzere toplamda 3 bin lira para ödülü ve kupa verilecek. Dereceye giren grupların ilk üçe giren Rehber öğretmenlerine de 500’er TL, finale kalan öğrenci ve öğretmenlere de 150’şer lira para ödülü verilecek. Tüm yarışmacılara katılım belgesi, madalya ve küçük hediyeler verilecek.

 SON GÜN RAFADAN TAYFA MÜZİKALİ

23 Nisan Pazar günü saat 17.00’deki gala programında her yıl olduğu gibi bu yıl da her ülke kendi millî oyunlarını sahneleyecek. Ardından protokol, Beyin Olimpiyatlarında ilk üçe giren takıma ödüllerini ve madalyalarını verecek. Saat

19.00’da çocukların büyük ilgi göstereceği Rafadan Tayfa Müzikaliyle festival,  keyifli ve güzel bir programla tamamlanacak.

 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52