Cemil Meriç öğrencilerine diş muayenesi

Ağız ve Dil Sağlığı Haftası kapsamında Cemil Meriç öğrencilerine Diş Muayenesi yapıldı

banner96

Cemil Meriç öğrencilerine diş muayenesi

Ağız ve Dil Sağlığı Haftası kapsamında Cemil Meriç öğrencilerine Diş Muayenesi yapıldı

30 Kasım 2018 Cuma 10:11
Cemil Meriç öğrencilerine diş muayenesi
banner22

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 17-35 yaş aralığındaki hafif ve orta düzeydeki engelli öğrencilere eğitim veriyor. Merkezde kurs derslerinin yanı sıra çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. Merkezde eğitim alan 90 öğrenciye Ağız ve Dil Sağlığı Haftası kapsamında diş muayenesi yapıldı.

ÖNCE EĞİTİM SONRA DİŞ MUAYENESİ

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde Ağız ve Dil Sağlığı Haftası kapsamında, etkinlik havasında ağız ve dil sağlığı eğitimi verildi. Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’nde görev yapan uzman diş hekimi tarafından verilen eğitim sonrasında öğrencilere diş muayenesi yapıldı. Düzenli bir şekilde yapılan ağız bakımının önemine değinilen eğitimde, öğrencilere diş fırçalamayı aksatmamaları tavsiyesinde bulunuldu.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendirilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi. Öğrenciler evlerinden alınıp, eğitimleri sonrası tekrar evlerine bırakılıyor. İlk olarak; 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler belirleniyor. Ön kayıt ve kurulda değerlendirme sonrası uygun bulunan öğrenci adayları uyum sürecine tabi tutuluyor.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52