''Doğudan Batıdan Yankılar'' müzik dinletisi çok beğenildi

Büyükşehir tarafından düzenlenen konserde, Bach ve Itri'nin eserlerinden oluşan repertuvar müzikseverler tarafından beğeniyle izlendi

banner96

''Doğudan Batıdan Yankılar'' müzik dinletisi çok beğenildi

Büyükşehir tarafından düzenlenen konserde, Bach ve Itri'nin eserlerinden oluşan repertuvar müzikseverler tarafından beğeniyle izlendi

26 Ocak 2017 Perşembe 13:04
''Doğudan Batıdan Yankılar'' müzik dinletisi çok beğenildi
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen konserde iki büyük besteci Klasik Batı Müziğinden Bach ile Klasik Türk Müziğinden Itri'nin eserleri çalındı. SDKM'de ücretsiz olarak düzenlenen konserde, aynı yüzyıllarda yaşamış ünlü Alman besteci Johann Sebastian Bach ile Osmanlı bestekârı Buhurizade Mustafa Itri'nin eserleri müzikseverler tarafından zevkle dinlendi. Tanbur, Viyolonsel ve Duduk enstrümanlarıyla icra edilen konserde büyük besteciler Itri ve Bach'a ait eserler çalındı.

MÜZİK DİNLETİSİ

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz ve çok sayıda müzikseverin katıldığı konserde kulakların pası silinirken hoş bir müzik dinletisi sahnelendi. Konser sonunda Başkan Vekili Özak ve Genel Sekreter Yardımcısı Yeşildal tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi.

İKİ BÜYÜK MÜZİK ADAMI

17. yy'de yaşamış ancak farklı mekanlarda sanatlarında zirve yapmış iki büyük müzik adamının eserleri SDKM'de düzenlenen konserde müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Bütün farklılıklarına rağmen iki ünlü besteci Bach ve Itri arasındaki en kuvvetli bağ olan müzik ile doğu ve batı arasındaki sentez bu konserle hayat buldu.

KONSERİN MÜZİSYENLERİ

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği korosu sanatçısı Murat Aydemir-(Tanbur), Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası sanatçısı Çağ Erçağ-(Viyolonsel), Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serdar Mamaç (Viyolonsel) , Ertan Tekin(duduk)'den oluşan kadrosuyla Itri ve Bach eserleri konseri, müzikseverler için tadına doyulmaz bir akşam yaşattı.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52