Engelli sporcular, Büyükşehir ile hareket ediyor

Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı tarafından da desteklenen “Aşmak İçin Hareket” projesi kapsamında engelli sporculara ulaşım hizmeti veriyor

banner96

Engelli sporcular, Büyükşehir ile hareket ediyor

Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı tarafından da desteklenen “Aşmak İçin Hareket” projesi kapsamında engelli sporculara ulaşım hizmeti veriyor

20 Kasım 2018 Salı 11:43
Engelli sporcular, Büyükşehir ile hareket ediyor
banner22

 

Büyükşehir Belediyesi sosyal projeler ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Spora ve sporcuya destek veren Büyükşehir Belediyesi şehrin birçok noktasını spor tesisleriyle donatıyor. Bu kapsamda özellikle engelli sporcuların spor tesislerine ulaşımı, büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanlığı himayesinde sürdürülen “Aşmak İçin Hareket” projesi kapsamında 19’u milli olan engelli sporcu, Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım hizmeti veriliyor.

 

600 ENGELLİ BİREY AKTİF OLARAK FAYDALANIYOR    

“Aşmak İçin Hareket” projesi kapsamında engelli bireyler, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca tahsis edilen 7 adet tekerlekli sandalye kapasiteli, özel tasarım otobüslerle evlerinden alınarak, spor tesislerine ulaşımı sağlanıyor. Proje kapsamında bin engelli bireye hizmet verilirken 600 engelli sporcu çalışmalarına aktif olarak devam ediyor. Bedensel engelli, akülü ve manuel tekerlekli sandalye kullanan sporcular, farklı ilçelerden sportif faaliyetlere katılıyor. Özel donanımlı araçlarla tekerlekli sandalye kullanan sporcular hiçbir zorluk çekmeden antrenmanlarını yapabiliyor.

 

FARKLI BRANŞLARDA ÇALIŞIYORLAR

Proje kapsamında sporcular Masa Tenisi, Tekvando, Judo, Atletizm, Karete, Jimnastik, Bilek Güreşi, Halter, Judo, Bocce ve Boccia branşlarında sportif faaliyetlerine devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor çatısı altında çalışmalarını sürdüren 600 sporcudan bazılarının Bilek Güreşi, Halter, Bocce gibi paralimpik oyunlar başta olmak üzere Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları bulunuyor.

 

SAĞLIKLARINI KORUYORLAR

Proje ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen saha çalışmalarında ulaşılan engelli bireylerin denge ve koordinasyonunun gelişmesine yardımcı olunuyor. Gerçekleştirilen sportif faaliyetlerle engelli bireyler hareket ederek, hareketsizlikten oluşan eklem rahatsızlıklarının önüne geçiliyor. Ayrıca kalp damar dolaşımını geliştirmek, obezitenin önüne geçmek gibi önemli faydalar sağlanıyor.

 

ENGELLİ BİREYLER SOSYALLEŞİYOR

Bedensel engelli bireyler, günlük yaşamlarında gezmek ve sosyal faaliyetlere katılmakta zorlanabiliyor. Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin daha fazla sosyalleşebilmesi bilinciyle çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Aşmak için Hareket projesine spor tesisleri ve ulaşım hizmetiyle destek veren Büyükşehir Belediyesi, spor yapmak isteyen engelli bireylerin sürekli yanında olmaya çalışıyor.

 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52