Kandıra sahiline 90km’lik doğa yürüyüş parkuru

Karadeniz sahiline paralel olarak ilerleyecek 90 Km’lik yürüyüş parkurunda günü birlik rotalar da bulunacak

banner96

Kandıra sahiline 90km’lik doğa yürüyüş parkuru

Karadeniz sahiline paralel olarak ilerleyecek 90 Km’lik yürüyüş parkurunda günü birlik rotalar da bulunacak

24 Aralık 2018 Pazartesi 10:17
Kandıra sahiline 90km’lik doğa yürüyüş parkuru
banner22

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz turizmi için önemli alanlardan biri olan Kandıra ilçesine yeni bir yürüyüş parkuru kazandıracak. Karadeniz sahiline paralel olarak ilerleyecek olan parkur, 90 km uzunluğunda olacak.

 

PARKUR 3 GÜNDE TAMAMLANACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yeni parkur, Kocaeli’nin Sakarya sınırında bulunan Babalı Koyu’ndan başlayacak. Doğa Yürüyüşü rotası Karadeniz sahiline paralel olarak ilerleyerek, İstanbul’un Ağva Beldesi’nde sona erecek. Karadeniz’i sahili boyunca 90 km takip eden rota, Kocaeli’nin saklı koylarından, mavi bayraklı plajlarından geçilerek, 3 günde tamamlanacak. Parkuru kullanan yürüyüş severler için parkurla buluşan günü birlik rotalar da hazırlanacak.

 

DÖRT MEVSİM YÜRÜNEBİLECEK

Büyükşehir Belediyesi tarafından rotalandırılan “Kandıra Sahili Doğa Yürüyüşü Parkuru” ilimizin eşsiz güzelliklerini göz önüne serecek. Hem doğa, hem deniz manzarası ile yürünebilen parkurda doğaseverler birçok saklı koyu tanıyıp keşfetme fırsatı bulabilecek. Dört mevsim yürünebilecek özelliğe sahip olan parkur birbirinden farklı doğal güzellikleri gözler önüne serecek.

 

SAKLI KOYLARDAN, MAVİ BAYRAKLI PLAJLARA

“Kandıra Sahili Doğa Yürüyüş Parkurunda” doğaseverler yürüyüşe Babalı Köyü sahilinden başlayacak. Yürüyüş Endemik Kum Zambaklarına ev sahipliği yapan Uzunkum Tabiat Parkı’na, Cebeci Plajına, antikçağlardan beri taş ocağı olarak kullanılan Pembe Kayalara, Kefken, Kerpe, Sarısu, Seyrek ve Doğa harikası Sardala koyunu takip ederek İstanbul’un Ağva Beldesi’nde sona erecek.

 

PARKUR BOYUNCA KONAKLAMA YERLERİ MEVCUT

Sakarya sınırında bulunan Babalı Koyu’ndan başlayıp İstanbul’un Ağva beldesinde sona eren 90 km’lik parkur boyunca yürüyüşçüler kamp yerlerinde ve otellerde konaklayabilecek. Parkur; metropol kentlere yakınlığından dolayı Akdeniz yürüyüş rotalarına da bir alternatif oluşturuyor.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52