KO-MEK’in “En Sanatkar” kursiyeri

KO-MEK’de aldığı eğitimle iki katlı evini ahşap eşyalarla süsledi

banner96

KO-MEK’in “En Sanatkar” kursiyeri

KO-MEK’de aldığı eğitimle iki katlı evini ahşap eşyalarla süsledi

06 Ocak 2019 Pazar 12:51
KO-MEK’in “En Sanatkar” kursiyeri
banner22

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları insan yaşamına sanatla dokunarak, yaşanan acıların hafiflemesine vesile oluyor. KO-MEK’te Ahşap Oymacılığı eğitimi alan emekli öğretmen Eta Taşkent, kaybettiği eşinin acısını yaptığı eserlerle dindirmeye çalışıyor. Birbirinden güzel sanat eserleri ortaya çıkaran ve iki katlı evini bu eserlerle donatan Taşkent, bu özelliği ve katılmış olduğu kurslar nedeniyle KO-MEK’in “En Sanatkar” kursiyeri ünvanına da sahip oldu.

 

EVİNİ SANAT ESERLERİYLE DONATTI

Eta Taşkent emekli olduktan sonra ahşap oymacılığına merak sardı. Yeteneğini KO-MEK ile geliştiren emekli öğretmen, bugün birbirinden güzel eserler yapmanın ayrıcalığını yaşıyor. Taşkent’in evindeki televizyon sehpası, konsol, ecza dolabı, abajur, ayna ve diğer gibi birçok eşya ahşap oymacılığı sanatının güzelliğini taşıyor. Eserlerini ortaya çıkarırken yakma, kesme, oyma ve naht sanatını da kullandığını dile getiren Taşkent, bazı modellere de hattatlar yardımıyla yazılar yazdıklarını kaydetti.

 

KO-MEK ACIMA İLAÇ GİBİ GELDİ

Emekli öğretmen Eta Taşkent eşini kaybettikten sonra yaşadığı zor günlere de dikkat çekti. Büyük bir boşluk yaşadığını anlatan Taşkent, “Kendimi çok kötü hissediyordum.  Bu dönemde KO-MEK ile tanıştım. Bu andan itibaren KOMEK, doktorum oldu ve acıma ilaç gibi geldi. Gerçekten bu kurslar bugün tedavi olmamda çok etken oldu. Belki hayatımın çok kara geçmesini engelleyen, bugünkü hayatıma dönüşüme vesile olan bu kurslardır” şeklinde konuştu.

 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93