Kütük’ten TOKAT gibi açıklama

Kamuoyunun yakından tanıdığı ve takip ettiği Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Orhan Kütük cevabını verdi.

banner96

Kütük’ten TOKAT gibi açıklama

Kamuoyunun yakından tanıdığı ve takip ettiği Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Orhan Kütük cevabını verdi.

22 Mart 2021 Pazartesi 20:02
Kütük’ten TOKAT gibi açıklama
banner22

Kamuoyunun yakından tanıdığı ve takip ettiği Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Orhan Kütük cevabını verdi. 

MÜFTERİ EBS BAŞKANININ HEZEYANLARINA CEVABIMIZ.

3 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan İLKSAN seçimleri; sendikalar arasında rekabetin yaşandığı, her dört yıl da bir seçim sandığında her sendikanın gücünü ve üyelerinin güvenini test ettiği son derece önemli bir seçimdir.

1996 yılında kasası boşaltılmış, Kayyuma devredilmiş 3 milyon borcu olan, üyelerine emeklilikte 1 maaş ikramiyeyi 1 yılda zor veren bir İLKSAN vardı.

Türkiye sevdası her şeyin üzerinde olan eğitim çalışanlarının kurduğu Türk Eğitim-Sen bu durumda olan sandığı 1996 yılında KAYYUM dan devir aldı ve yapılan her seçimde güven tazeleyerek 25 yıldır İLKSAN’ı bu günlere taşıdı. Bugün emekli olan birisi aldığı son maaşın yaklaşık 10 katı emekli ikramiyesi almaktadır.

Elbette ki bu durum daha da geliştirilmeli, sandığın yapısı değiştirilmeli statü değişikliği yapılarak hem tüm MEB çalışanlarını kapsayacak şekilde MEBSAN olarak güncellenmeli, hem de üyelik zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır. Ama ana statü değişikliği için tüm yetkinin TBMM de olduğunu, yasanın değişmesi gerektiğini bilmeyecek kadar cahil olmadığını düşündüğüm Müfteri EBS başkanı ve saha da yalnız bıraktığı adayları bilerek ve isteyerek yanlış bilgi vermekte, seçim kazanacağını düşünerek yalan söylemektedirler.

2012 yılında yapılan seçimde Türk Eğitim Sen 205 bin ( tüm üye sayısıdır. İLKSAN üyelerinin sendikal dağılımı bilgisi mevcut değil ) üyeye sahipken, EBS 231 bin üyesine güvenip seçime girdi ve boyunun ölçüsünü aldı. Müdür baskısıyla zorla üye yapılanlar sandıkta EBS ye gerekli cevabı verdi.

2016 yılında seçim yapıldı 3 sendika seçime girdi, EBS seçimi BOYKOT etti, İLKSAN’ı KAPATACAĞIZ dedi. Toplu sözleşme masasında İLKSAN üyeliği isteğe bağlı olsun diye karar aldırdı ama mahkeme kararı iptal etti. İLKSAN için boş yere harcadığınız enerjiyi aynı toplu sözleşme de memur maaş zammı için harcasaydınız da, keşke adınız üç buçuk ( 3,5 ) kalmasaydı. Masaya oturduğunuz her toplu sözleşmede memuru en az % 3-4 zarara uğrattınız, enflasyona ezdirdiniz.

Zamdan çok enflasyon farkı ödenmesine neden oldunuz. Ama bütün bunlar da siz suçlu değilsiniz hakem heyeti veya kamu iş vereni suçlu ama mesele İLKSAN olunca mevcut yasal düzenleme ve bu düzenlemeden kaynaklı Yönetim kurulu yapısı hiç ifade edilmeden tüm suç, bütün eksik, Türk Eğitim-Sen delegelerinin öyle mi. Ne güzel dünyanız var, merak ediyorum kendi yalanlarınıza kendiniz inanıyor musunuz.

Gelelim EBS başkanının MÜFTERİ hezeyanlarına;

Demiş ki zatı şahane “Adamda utanma olur, AR olur. İlksan ı batırdığınızdan utanmayıp size yakışan yalanlara sarıldınız… Ama bekleyin İlksan üyeleri 3 Nisan da sizi sandığa gömecek.”

Bekliyoruz tabi üye sayınızın çokluğuna güvenerek bu kadar emin konuşuyorsunuz ama üyeleriniz sizi bir kez daha sandığa gömecek bundan emin olun. O zaman kim de utanma var, AR var göreceğiz.

( EBS üye sayısı:430bin TES üye sayısı;210 bin)

Müfteri EBS başkanı sıralı iddialarda bulunmuş, tek tek cevaplıyorum.

1.İddia: İlksan üyelerine arsa satıp kazıkladınız.

Gerçek: İLKSAN Türk Eğitim-Sen delegeleri yönetimi devir aldıktan sonra yani 1996 dan bu yana hiçbir üyesine arsa satmamıştır. İddia sahibi 25 yıl öncesini eleştiriyorsa bunun Türk Eğitim-Sen ile ve 3 nisan seçimi ile ne alakası vardır.

2.İddia: İLKSAN üyelerine araba satarken kazıkladınız.

Gerçek:1996 yılı öncesini bilmem, sonrası yapılan araç satışı araç firmalarından alınan İNDİRİM şeklinde olmuştur. Araç almak isteyen kişi bütçesine uygun olarak tercih ettiği markanın bayisine gitmiş ve İLKSAN anlaşması varsa indirim almıştır. Burada nasıl bir kazıklama vardır, şayet siz de AR var ise ispatlayınız.

3.İddia:İlksan üyelerine bankalardan daha yüksek faizle kredi vererek kazıkladınız.

Gerçek: İKRAZ kredi değil, ana statü gereği borç isteyen üyesine İLKSAN’ın vermek zorunda olduğu bir destekdir. 2020 yılında İlksan üyesi 54 bin kişi ikraz kullanmış, geri kalan 233 bin ise kullanmamıştır. Mevzuat gereği İKRAZ kullanım esaslarını bellidir. Türkiye de mevduat büyüklüğü en fazla olan 5 bankanın faiz ortalaması alınmaktadır. Eğer % 1 indirime gidilse sadece 2020 yılında kullanılan ikraz da 19 milyon TL sandığın zarar etmesi ve İkraz kullanmayan 233 bin üyenin hak kaybı demektir. Aynı zaman da bu zararın yönetim kuruluna Rücu edilmesi demektir. Bunu bilerek yapılan eleştiri maksatlıdır.

4.İddia: İlksan üyelerine Doğum ve Evlilik yardımları diye çerez parası vererek kazıkladınız.

Gerçek: İlksan’ın 25 yılda nerelerden geldiği yazımız içeriğinde anlatılmıştır. İLKSAN dışında ülkemizde ve dünyada karşılıksız yardım yapan sandık yoktur. 1996 öncesi bu yardımlarda yapılmıyordu. Geçtiğimiz aylarda vefat eden ve İLKSAN’a sadece 1 ay 80 TL aidat girişi olan bir eğitimcinin ailesine İLKSAN tarafından yapılan 12.000 TL lik ölüm yardımının yapılmasına mı karşısınız.

İlerleyen süreçte yapılan karşılıksız yardımların daha makul oranlara çekilmesi için Türkiye sevdalısı eğitimcilerin temsilcileri mücadele edecektir.

5.İddia: Türk Eğitim-Sen üyesi ve TES Kocaeli İLKSAN delegesi bir eğitimci geçen ay emekli oldu. 44 yıl 8 ay hizmet etti.Yani 536 ay aidat ödedi son aidatı 95 kusür tl.

536*95=50.950 tl eder. Peki bu arkadaşa İLKSAN ne kadar ödedi kırk küsür bin lira…

Neyi anlatıyorsunuz,ilksanı kötü yönettiniz.Bir İlksan’a bakın bir de OYAK ve POLSAN’a bakın

Gerçek: Müfteri EBS Başkanının kast ettiği kişi Dilovası İlksan İlçe Temsilcisi Ali Başoğlu’dur. Ali ağabeyi Pazar günü maalesef aramak zorunda kaldım. Durumu anlattım. Kendi ifadesi ile çalışma süresi 42 yıl 4 ay. Henüz emekli evrakları eline ulaşmamış, İLKSAN’a yollamamış ve her hangi bir emekli ikramiyesi almamış. Müfteriye soruyorum nereden çıkardın bu 40 küsür bin lirayı. 2,5 yıllık fazladan çalışma süresini nasıl ekledin oraya. MEBBİS den haber uçuranlar yanlış aktarmış sana.

Gelelim POLSAN ve OYAK’a bunları örnek verirken kesinti miktarını niye söylemiyorsunuz eğitim çalışanlarına niye eksik bilgi veriyorsunuz. İLKSAN kesinti oranı maaşın %2 si POLSAN %8, OYAK %10. Resimlerde paylaştığım bir POLSAN kesintisi miktarı mevcut. Senin hesabına göre çalıştığı ay ile aidatı çarp bakalım İLKSAN ile arasında İDDİA ettiğin gibi uçurum fark bulursan ben senden özür dileyeceğim. Neredeyse aynı oranda emekli primi ödemesi yaptıklarını ben paylaştığım polsan kesintisi ile ispat ediyorum. Ayrıca İLKSAN da 1976 da girişi olan bir kişinin 1992 yılına kadar hesabında biriken miktar sadece 36 kuruş. Bu bile diğer sandıklarla kıyaslandığında geçmişte çok kötü yönetilen yapının son 25 yıl da geldiği yeri göstermektedir.

Utanma duygun varsa sen Türk Eğitim-Sen den özür dileyeceksin. Dilemezsen MÜFTERİ ve YALANCI olarak kalacaksın.

Son olarak 3 Nisan da üyeleri sandığa çağırmışsın. Yukarıda görseli mevcut 9 nisan 2016 da sandığı boykot ettikleri için üyelerine teşekkür ediyordun. Ne değişti acaba sizin zihinlerde

Sana bir örnek vereyim seçim sandığı olduğu zaman sizin sendikanın pek şansı olmadığına dair. Zira sağ duyu sahibi üyeleriniz size pek güvenmiyor mesele hele de para olunca.

Memursen e bağlı Sağlık-Sen in yetkili olduğu olduğu Darıca Farabi Devlet Hastanesinde Döner Sermaye Komisyonu Üyeliği için seçim yapılır. Gizli oy ile üyeler oy kullanır.

2020 seçimleri SAĞLIK-Sen ve bütün hastane yönetimi beraber hareket eder ama sonuç değişmez.

Son 3 yıldır seçimleri Türk Sağlık-Sen kazanmaktadır. Dikkat edin aynısını yaşarsınız.

2020- 1.seçim

2020- 2.seçim

( oylar eşit olduğu

İçin seçim yenilendi)

2021

Türk Sağlık-Sen

Üye sayısı: 125

112

267

180

Sağlık-Sen

Üye sayısı:400

112

135

KATILAMADILAR

Orhan KÜTÜK

Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi

banner44
Son Güncelleme: 22.03.2021 20:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52