Milli İrade Meydanı’nda hafriyat kazısına başlandı

Yeni Milli İrade Meydanı Projesi için etrafı kapatılan meydanda hafriyat kazasına başlandı 

banner96

Milli İrade Meydanı’nda hafriyat kazısına başlandı

Yeni Milli İrade Meydanı Projesi için etrafı kapatılan meydanda hafriyat kazasına başlandı 

16 Eylül 2022 Cuma 10:44
Milli İrade Meydanı’nda hafriyat kazısına başlandı
banner22

 

Kocaeli Milli İrade Meydanı’nı “İzmit meydana çıkacak” sloganıyla dünya meydanlarıyla boy ölçüşecek bir projeyle kent meydanına dönüştürmek için sahada kazı çalışmalarına başlandı. İlgili firmaya yer teslimi yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, meydanın etrafını bariyerlerle kapattı. Proje çalışmaları dahilinde hafriyat kazısına başlandı.

 

İLK OLARAK HAFRİYAT KAZISI

Tamamlandığında modern yapısı ve ferah ortamı ile bölgenin cazibe merkezlerinden birisi haline gelecek Yeni Milli İrade Meydanı’nın çalışmaları Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı denetiminde gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında Büyükşehir ekipleri, şu an meydanda hafriyat kazısı gerçekleşiyor.

 

50 BİN METREKARE PROJE ALANI

Yaklaşık 50 bin m² büyüklüğe sahip alanda yapılacak proje bölgenin cazibe merkezi olacak. İçerisinde değişebilir ve yenilenebilir olarak öngörülen, öğrenme, paylaşma ve hareket fonksiyonlarına hizmet eden

toplam 2 bin 796 m² tek katlı parçalı kapalı alan inşa edilecek. Alan içerisinde ayrıca 125 kişilik çok amaçlı salon, fitness ve spor stüdyosu, kitap kafe, eğitim atölye ve sınıfları, kafe yapıları yer alıyor.

 

SOSYAL DONATILAR

Alanda ayrıca 14 bin 800 m² toplanma alanı, kuru havuz, 13 bin 50 m² içerisinde doğal amfi oturma alanları, çocuk parkı, açık oyuncak alanı, açık sergi alanı da bulunan yeşil alan, 11 bin 140 m² 350 araçlık açık otopark bulunuyor.

 

AĞAÇLARLA ÇEVRİLİ BİR MEYDAN

Kocaeli Milli İrade Meydanı Projesi, beton sarılı bir proje olmayacak. İnsanların nefes alacağı bir alan olacak. Etrafı betonla değil, ağaçlarla çevrili olacak. Her mevsim koşullarında kullanılması için alanın çatısında bir tente yer alacak. Çok kapsamlı bir kütüphane alanı kurulacak. Projede 7’den 70’e herkes kendisine ait bir şey bulacak.

 

banner44
Son Güncelleme: 16.09.2022 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52