Sivil Polisten Yolcu Otobüsünde Trafik Denetimi

Sivil trafik polisi, Ankara'dan Kocaeli'ye giden özel bir firmaya ait otobüsle seyahat ederek, sürücünün trafik ihlallerini denetledi.

banner96

Sivil Polisten Yolcu Otobüsünde Trafik Denetimi

Sivil trafik polisi, Ankara'dan Kocaeli'ye giden özel bir firmaya ait otobüsle seyahat ederek, sürücünün trafik ihlallerini denetledi.

06 Şubat 2017 Pazartesi 15:36
Sivil Polisten Yolcu Otobüsünde Trafik Denetimi
banner22

Emniyet Genel Müdürlüğünce yayınlanan genelge doğrultusunda, toplu taşıma araçları ve şehirlerarası yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri denetleme yapmaya başladı. Bu kapsamda  Ankara'dan  Kocaeli'ye giden otobüste yolcu olarak seyahat eden sivil polis memuru, güzergahta otobüs şoförü ve yardımcı personelin yaptığı ihlalleri  İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne kadar takip etti.

Yolculuğun bitiminde kendini tanıtan sivil polis, yolculara uygulama hakkında bilgi aktardı.

Polis memuru Sedat  Kabataş, otobüste bulunma sebebinin sürücü, yardımcı personel ve yolcular tarafından emniyet kemeri kullanılıp kullanılmadığının, kurallara uyulup uyulmadığının tespit edilmesi olduğunu söyledi.

Denetim amacının otobüslerde emniyet kemeri kullanımını arttırmak olduğunu vurgulayan  Kabataş, "Meydana gelebilecek muhtemel kazaların sonuçlarının azaltılması, huzurlu ve güveni yolculuk yapılmasını temin etmektir. Ben  Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığında görevliyim. Otobüs firması ve şoförünün bilgisi olmadan biletli bir şekilde yolculuğa başladım." diye konuştu.

"Bu uygulama yolculuğu daha güvenli hale getirecektir"

Yolculardan Asuman Yeğin, uygulamadan memnun olduklarını belirterek, "Devam etmesini istiyorum. Bu uygulama yolculuğu daha güvenli hale getirecektir. Bu konuda insanlar kurallar açısından kolaya kaçıyorlar." ifadesini kullandı.

Dilek Alparslan da uygulamayı polis memuru açıklama yapınca öğrendiğini söyledi.

Uygulama kapsamında, otobüs şoförüne emniyet kemeri takmamak ve seyir halinde cep telefonuyla konuşmaktan toplam 190 lira, yardımcı personele de yine emniyet kemeri takmamaktan 95 lira ceza kesildi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52