Yüzen buzdolabı görenleri şok etti

Kumla Deresi’nden yüzen buzdolabı görenleri şok ederken Büyükşehir ekipleri buzdolabını ekonomiye kazandırılmak üzere geri dönüşüm merkezine götürdü.

banner96

Yüzen buzdolabı görenleri şok etti

Kumla Deresi’nden yüzen buzdolabı görenleri şok ederken Büyükşehir ekipleri buzdolabını ekonomiye kazandırılmak üzere geri dönüşüm merkezine götürdü.

22 Aralık 2021 Çarşamba 08:48
Yüzen buzdolabı görenleri şok etti
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yoğun yağışların ardından İzmit Körfezi’ne biriken çöpleri topladı. Amfibi Sulak Alan Taşıtı ile yapılan toplama işleminde ekipler, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sosyal medyada da viral olan görüntülerde denizde yüzen buzdolabı vatandaşların ilgi odağı oldu.

 

ŞAŞKINLIK YARATTI

Yoğun yağışların ardından derelerden taşınan çöpler İzmit Körfezi’nde kirliliğe neden oldu. Büyükşehir ekipleri ivedilikle harekete geçerek oluşan kirliliği ortadan kaldırdı. Ancak Kumla Deresi’nden yüzerek gelen buzdolabı ilginç görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar tarafından kameraya alınan yüzen buzdolabı sosyal medyada binlerce tık aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları da görüntüyü paylaşarak ‘Kim demiş buzdolabı yüzemez?’ diye sordu.

 

EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Kumla Deresi ile İzmit Körfezi’nin buluştuğu noktada bulunan buzdolabı vinç yardımıyla bulunduğu yerden çıkartıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından geri dönüşüm merkezine getirilen buzdolabı, buradan ilgili tesiste gönderilerek ayrıştırılacak ve ekonomiye geri kazandırılacak.

 

ELEKTRONİK ATIKLARI TOPLANIYOR

Elektronik atıklar genel olarak tehlikeli atık sınıfına girdiği için çöpe atılmaması ve yetkili olmayan (hurdacı) kişilere verilmemesi gerekiyor. Evlerde en çok biriktirilen elektronik atıkların başında cep telefonları ve küçük ev aletleri geliyor. Vatandaşlarımızın Büyükşehir 153’ü veya ilçe belediyelerinin ALO ATIK hatlarını / Çözüm Masalarını aramaları durumunda; eski fırın, buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi vb. elektronik atıklar adreslerinden teslim alınıyor.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52